Slovenija
34255 ogledov

Podrobnejša napoved: V teh krajih po Sloveniji lahko pričakujete sneg!

Sneženje Profimedia
To kažejo zadnji meteorološki modeli.

"Po zadnjih izračunih meteroloških modelov za nedeljo 24. januarja bo sneženje predvidoma zajelo le južno Slovenijo in deloma vzhodno Slovenijo, drugod pa bodo bolj drobtinice," napoveduje Gregor Skok pri vremenskem portalu Ciklon.si. "Arso bo verjetno spremenil napoved za nedeljo, ponedeljek pa ostaja odprt - lahko se zgodi, da bo ciklon spet južneje in ne bo bistveno vplival na vreme pri nas."

Po zadnjih izračunih meteroloških modelov za nedeljo 24.januarja bo sneženje predvidoma zajelo le južno Slovenijo in...

Objavil/a ciklon.si /srednjeročna napoved dne Petek, 22. januar 2021

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za popoldne napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami, na vzhodu pa bo večinoma suho z vmesnimi sončnimi obdobji. "Meja sneženja bo med 1200 in 1500 metri nadmorske višine. Proti večeru se bodo padavine na zahodu spet krepile," pišejo pri Arsu. "Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo, ki se bo proti večeru okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na severozahodu okoli 4 stopinje Celzija."

sneg vreme Slovenija Prihaja nova pošiljka snega, izdali opozorilo

Jutri bo oblačno s padavinami, na severovzhodu jih bo malo. Meja sneženja se bo spuščala in bo popoldne v severni Sloveniji na okoli 500 m nadmorske višine. Jugo ob morju bo slabel, predvsem v Prekmurju in na Štajerskem bo pihal južni veter. Temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od 0 do 5, drugod od 5 do 11 stopinj Celzija.

OPOZORILO

Predvsem v Julijskih Alpah ter zahodnih in osrednjih Karavankah je zaradi velike količine novega snega, nižje pa zaradi dežja, nevarnost snežnih plazov velika.

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale in se v nedeljo od juga znova okrepile. Tudi po nižinah v notranjosti Slovenije bo dež prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. V ponedeljek bo pretežno oblačno, predvsem na jugu bo občasno rahlo snežilo.

Od 26. do 31. januarja

V torek in sredo bo iznad jugozahodne Evrope segalo nad srednjo Evropo, severozahodni Balkan in severno Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v četrtek znova oslabelo. V četrtek nas bo prešla topla fronta, dotekal bo toplejši zrak. V petek bomo prišli pod vplivom toplega in vlažnega jugozahodnika, vremenske fronte bodo občasno vplivale na vreme pri nas.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V torek in sredo bo precej jasno z mrzlimi jutri, čez dan bo pod 5 stopinj. "Tudi v četrtek bo zjutraj mrzlo," še napovedujejo pri Arsu. "Pooblačilo se bo. V petek in soboto bo pretežno oblačno in postopno topleje, možne bodo manjše padavine. V nedeljo bodo padavine verjetnejše. Po nižinah bo deževalo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.