Slovenija
15005 ogledov

Podrobnejša napoved: V teh krajih napovedana tudi toča

Toča
Po Sloveniji nevihte, na Hrvaškem pa tudi nalivi, močni sunki vetra in toča.

Danes bo po napovedih vremenoslovcev spremenljivo oblačno, dopoldan ponekod še prehodno delno jasno. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli 23, na Primorskem do 27 stopinj Celzija," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Čez dan bodo začele nastajati plohe in posamezne nevihte, ki se bodo že zgodaj popoldan razširile nad večji del Slovenije. Nevihte bodo najbolj verjetne na Primorskem, Notranjskem in Dolenjskem, kakšna osamljena nevihta pa lahko nastane tudi drugod po Sloveniji. Na skrajnem jugu Slovenije so ob nevihtah danes še možni nalivi, zaradi katerih bi lahko lokalno kje prehodno narasli hudourniški vodotoki, drugod kakšnih nevarnosti danes ni pričakovati. Ozračje se bo zvečer povsod umirilo, postopno se bo razjasnilo."

Nekoliko bolj pestro bo po napovedih vremenskega portala južno od nas, na Hrvaškem. "Na območjih Istre, Primorsko-goranske županije, Karlovške županije in Liško-senjske županije lahko danes lokalno nastanejo močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi, sunki vetra in točo," še napovedujejo pri Neurje.si.

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno. "Sredi dneva in popoldne bodo pogoste plohe in nevihte. Ponekod bo zapihal severni do severozahodni veter," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija."

Ponoči bo spremenljivo oblačno, še bodo možne občasne krajevne padavine, deloma nevihte.

Jutri bo deloma sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Pozno dopoldne in sredi dneva bo še nastala kakšna ploha ali nevihta, zvečer se bo zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 24 do 29 °C.

OPOZORILO

Predvsem na jugu države bodo danes čez dan možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo.

V četrtek in petek bo pretežno jasno in postopno bolj vroče.

"Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Vremenska motnja se prek naših krajev pomika proti vzhodu. K nam priteka prehodno nekoliko hladnejši zrak."

Od 22. do 27. avgusta

V soboto bo k nam v višinah še pritekal topel in suh zrak. "Zvečer bo Alpe dosegla nova vremenska motnja, ki bo na vreme pri nas predvidoma vplivala v nedeljo in v ponedeljek," napovedujejo pri Arsu. "V nadaljevanju bo z zahodnimi vetrovi iznad Atlantika k nam pritekal nekoliko hladnejši zrak."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

V sobote bo sončno in vroče, zvečer bodo v gorah severne Slovenije možne prve nevihte. "V nedeljo in ponedeljek kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, deloma nevihtami in osvežitvijo," še pišejo pri Arsu. "V torek in sredo in četrtek bo spremenljivo oblačno, a predvidoma suho vreme."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.