Slovenija
48065 ogledov

Podrobneje: Toliko snega lahko pričakujete ta teden!

Sneg Profimedia
Kakšno vreme nas čaka v prihodnji dneh?

Vreme nam bo po napovedih vremenskega portala Ciklon.si v naslednjem tednu postreglo s kar nekaj sonca. "Čakajo pa nas tudi prehodi nekaj vremenskih front," napovedujejo pri vremenskem portalu. "Dnevi s padavinami bodo ponedeljek, četrtek in petek."

A količina padavin po napovedih portala ne bo prav velika. "V četrtek bo temperatura sicer ugodna za rahel sneg do nižin, a menimo, da bo intenziteta prešibka za snežo idejo po nižinah," pišejo pri Ciklon.si. "Že v petek sledi prehod nove vremenske motnje in dvig meje sneženja do 1000 metrov."

Sneg za božič Prazniki Slovenija Takšni so obeti, da bosta božič in novo leto bela

Počasi se kaže tudi vremenska slika za vreme pred božičnimi prazniki. "Za snegoljubce kaže slabo," napovedujejo pri Ciklon.si,"saj bomo gledali ciklonske napade na Iberijski polotok. Kot kaže bomo pod zelo živahnim jugozahodnikom v višinah, ki bo segel tudi do nižin, kar pomeni, da nas po 15. decembru čaka postopen dvig temperatur. Tudi meja sneženja se bo dvignila, zato bo najverjetneje snežilo le v visokogorju."

Po napovedih portala nas čaka precej spremenljivo vreme, več padavin bo na zahodu, manj na vzhodu.

Kaj pravi Arso?

Agencija za okolje za dopoldne napoveduje, da se bo tudi na vzhodu pooblačilo. "V zahodni polovici Slovenije bodo manjše padavine, ki se bodo krepile in se popoldne razširile proti vzhodu," pišejo pri Arsu. "Meja sneženja se bo proti večeru v severni, severovzhodni in ponekod v osrednji Sloveniji spustila pod 700 m nadmorske višine. Ponekod bo zapihal severni do severovzhodni veter. Temperature bodo na severu od 1 do 4, drugje od 5 do 13 stopinj Celzija, čez dan se bo ponekod samo še hladilo."

Ponoči bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. "Na Primorskem bo zapihala večinoma šibka burja," napovedujejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, ob morju okoli 7 stopinj Celzija."

Jutri zjutraj se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo lahko nastala megla. "Čez dan bo večinoma sončno, dopoldne bo več oblačnosti bo na jugovzhodu," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo šibak do zmeren veter severnih smeri, burja na Primorskem se bo popoldne nekoliko okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 13 stopinj Celzija."

V četrtek v notranjosti rahel sneg

V sredo bo sončno, na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Hladneje bo. V četrtek se bo pooblačilo, sredi dneva in popoldne bodo ponekod manjše padavine, v notranjosti predvsem kot rahel sneg.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Nad severno polovico Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka, plitev ciklon nastaja tudi nad severnim Sredozemljem," razlagajo pri Arsu. "Hladna fronta je dosegla Alpe in bo proti večeru prešla Slovenijo. Pred njo z jugozahodnikom doteka nad naše kraje vlažen in topel zrak."

Od 12. do 17. decembra

Vremenske motnje iznad Atlantika bodo občasno vplivale tudi na vreme na območju Alp in Sredozemlja. "Prva hladna fronta dosegla nas bo predvidoma dosegla v četrtek," še napovedujejo pri Arsu. "Ob koncu naslednjega tedna in proti koncu obdobja bo nad naše kraje dotekal toplejši zrak. Vreme bo nestalno." 

V četrtek bodo predvidoma nastajale manjše padavine, tudi po nižinah bo lahko rahlo snežilo. "V petek bo nad naše kraje dotekal toplejši zrak, sneg bo verjetno prešel v dež," pišejo pri Arsu. "Več možnosti za sončno in suho vreme bo v soboto. Proti koncu obdobja se zlasti nad zahodno polovico države možnost za manjše padavine spet nekoliko poveča. Ob jugozahodnih vetrovih se bo znova otoplilo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • sam50 12:01 09.december 2019.

    Smo že pripravili tehtnice,da ga bomo stehtali-seveda,če ga bo padlo dovolj za tehtnice,ki ne stehtajo tudi miligramov....

  • d5c59a004381a06e940742983a02874805881f84 08:44 09.december 2019.

    Berem ta prispevek in gledam ARSO-tovo napoved za ta teden, pa med njima ni nič skupnega. Ne vem kje so videli sneg?