Slovenija
15129 ogledov

Podrobnejša napoved: V teh krajih lahko pričakujete dolgotrajne nalive

Deževje Profimedia
Arso izdal opozorilo, kje bo največ padavin?

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno in deževno vreme, predvsem na zahodu bodo možne nevihte, krajevno tudi dolgotrajnejši nalivi. "Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju jugo," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija."

OPOZORILO

V torek pričakujemo obilne padavine, krajevno bodo tudi dolgotrajni nalivi.

Oranžni alarm | Avtor: Arso Arso

Vremenski portal Neurje.si piše, da bo danes ves dan oblačno z občasnim dežjem. "Največ padavin gre pričakovati v popoldanskem času," napovedujejo pri Neurje.si. "Vmes bodo ponekod možni dolgotrajnejši nalivi. Ti bodo najbolj pogosti v zahodni in južni Sloveniji."

Povsod po Sloveniji bodo naraščali vodotoki. "Lokalno obstaja možnost močnejših porastov manjših rek, potokov in hudournikov," še pišejo pri Neurje.si. "Ti se lahko predvsem ponekod v zahodni, osrednji in južni Sloveniji razlijejo."

Ponoči se bo umirilo

V prvem delu noči bo dež po napovedih Arsa večinoma ponehal.

Jutri bo na vzhodu deloma sončno in povečini suho vreme, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe, na zahodu tudi kakšna nevihta. "Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 11 do 17, v Gornjesavski dolini okoli 7 stopinj Celzija," napovedujejo pri Arsu.

V četrtek bo več sončnega vremena, nastale bodo le posamezne plohe. V petek bo v zahodnih krajih oblačno s padavinami, na vzhodu bo deloma sončno in v glavnem suho.

"Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Vremenska fronta je dosegla severno Sredozemlje in vzhodni del Alp. Z močnim jugozahodnikom priteka k nam precej vlažen in razmeroma topel zrak."

Od 8. do 13. novembra

Naši kraji bodo pod vplivom južnih višinskih vetrov, k nam bo pritekal razmeroma vlažen in za ta letni čas ne prav hladen zrak.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

"Prevladovalo bo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ki jih bo več in bodo pogostejše v zahodni polovici države," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo do nedelje okoli 12, kasneje pa okoli 10 stopinj Celzija."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.