Slovenija
20 ogledov

Podrtijo “vleče” na cesto

Staro in dotrajano gospodarsko poslopje podprto z lesenimi tramovi ječi pod težo Žurnal24 main
Občina želi, da inšpekcija preveri dotrajano poslopje, ki je nagnjeno proti glavni cesti.

Danes bomo inšpekciji poslali prijavo glede poslopja v Ribčevem Lazu, da preveri, ali je nevarno za mimovozeče avtomobile in pešce,” je včeraj za Žurnal24 dejal bohinjski župan Franc Kramar.

Ob glavni cesti v Ribčevem Lazu stoji dotrajan zidano-lesen objekt Resmanovih, ki je nevarno nagnjen proti cesti in že več let podprt z lesenimi tramovi. Kot je pojasnil župan, na račun tega sliši veliko kritik ljudi, ki prihajajo v Bohinj in se čudijo, da tik ob državni cesti lahko stoji objekt v tako slabem stanju, da se lahko vsak trenutek zruši na cesto. “Vendar gre za zasebno lastnino. V hiši ob njem živi starejša domačinka. Zadeva je zelo občutljiva. Sem pa zgrožen nad tem, da se mimo vozijo tudi inšpektorji in ne ukrepajo. Nemogoče je, da za primer, ki kar bode v oči, ne bi vedeli,” je poudaril Kramar in zatrdil, da bo občina poslala prijavo na inšpekcijo. “Upam, da bodo potem zadevo preverili. Če zahtevajo odstranitev vseh informativnih tabel ob državni cesti, pa naj poskrbijo tudi za to,” je dodal.

Mogoče tudi rušenje
Na radovljiški enoti inšpektorata za okolje in prostor so pojasnili, da do zdaj prijave glede tega objekta niso prejeli, in dejali, da se bodo, ko jo bodo dobili, zagotovo odzvali. Inšpektor, ki ni želel biti imenovan, je potrdil, da ve za dotrajani objekt ob glavni cesti, ki vodi do Bohinjskega jezera in Vogla. “Če bo inšpektor ob ogledu ugotovil, da je poslopje nevarno za promet in ljudi, bo lastnikom izdal odločbo, da ga morajo zavarovati. Če je objekt nevaren, lahko izdamo tudi odločbo o njegovi odstranitvi,” je pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.