Slovenija
7 ogledov

Poenotili so cene po vsej občini

V Občini Mokronog - Trebelno nameravajo za pokopališča izdelati ureditvene načrt Žurnal24 main
S sprejetjem odloka so v Mokronogu uredili zadeve, ki so povezane s pokopališko in pogrebno dejavnostjo.
“Z enotnim sistemom upamo, da bomo dobili sredstva, ki so potrebna za vzdrževanje pokopališč,”& amp; lt; /em> je izpostavil Uroš Pikl z oddelka za okolje in prostor v občinski upravi Občine Mokronog - Trebelno.

Do zdaj so imeli dva ločena sistema – enega za območje Mokronoga in drugega za območje Trebelnega, navezovali pa so se na star trebelski odlok, je pojasnil.

Cene so se najbolj spremenile za Trebelno, kjer so prej plačevali le najemnino grobov, zdaj pa bodo tudi najem mrliške vežice.
“Vendar mislim, da so sredstva, ki so bila v prejšnjih letih vložena v ureditev tamkajšnjega pokopališča, prepričala občinske svetnike, da dobro gospodarimo in da so te uskladitve nujne,” je povedal.

Strošek vzdrževanja visok
Vzdrževanje pokopališč po navedbah Pikla občino veliko stane: “Samo v letu 2008 smo za pokopališče na Trebelnem porabili dobrih deset tisoč evrov, od tega smo slabih sedem tisočakov vložili v obnovo. Odvoz sveč je stal dobrih šesto evrov, odvoz odpadkov okoli 1.400, elektrika in voda pa po 300 evrov.”
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.