Slovenija
4092 ogledov

Poglejte, kako je ta Slovenec ogoljufal svojo banko

Denar, evri, plača Profimedia
Goljufija za okrog 400 tisoč evrov.

Kriminalisti so ugotovili, da je osumljenec iz Posavja izdelal lažne račune v vrednosti okoli 400.000 evrov za storitve, ki niso nastale, in preslepil banko, da mu je v postopku odkupa terjatev izplačala znesek. 

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Novo mesto so zoper osumljenca in njegovo družbo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih listin in kaznivega dejanja poslovne goljufije.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec lažne račune za storitve, ki niso nastale, naslovil na poslovnega partnerja iz tujine. Lažne račune v skupnem znesku okoli 400.000 evrov je nato kot prave predložil oškodovani slovenski banki v postopku odkupa terjatev ter jih s tem preslepil, da bo obveznost iz naslova odkupa terjatev v celoti poravnana oziroma jim prikrival, da obveznost ne bo mogla biti izpolnjena. Banka je nato v postopku odkupa terjatev osumljencu izplačala znesek.

Z dejanjem je banki povzročil premoženjsko škodo v višini več kot 380.000 evrov. V predkazenskem postopku so na podlagi odredbe sodišča opravili nujna preiskovalna dejanja za zavarovanje dokazov.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Krškem. Za kaznivo dejanje ponareditve ali uničenja poslovnih listin je predpisana zaporna kazen do dveh let, za kaznivo dejanje poslovne goljufije, zaradi katere je nastala velika premoženjska škoda, pa kazen od enega do deset let, so navedli.

Gruškovje ukraden tovornjak Gruškovje Slovenija Ukraden tovornjak našli v ... tovornjaku! Policijski avto Slovenija Minister na PU Ljubljana odredil izredni nadzor, to je razlog

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ita 15:08 15.april 2024.

    Verjetno dogovorjen posel obeh strani. Ugibanje je le delitev izkupička. Take prodaje terjatev - dogovorjene, do zavarovancev, je sklepala Vzajemna d.v.z. ( uprava), menda tudi Triglav, pred volitvami 2022. Zaupni podatki zavarovancev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, posredovani tretjim osebam, so bili ...prikaži več menda brezplačni, po razpoložljivih pogodbah!

  • mina6 12:01 15.april 2024.

    Bo dobil grozno kazen: vrniti bo mor 2 evrčka.