Slovenija
1221 ogledov

Minister na PU Ljubljana odredil izredni nadzor, to je razlog

Policijski avto Anže Petkovšek
Ministrstvo za notranje zadeve je sporočilo, da je bil odrejen nadzor nad delom policije v zvezi s komentarjem na enem od spletnih portalov.

"Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je danes na podlagi 6. člena Zakona o organiziranosti in delu v policiji in drugega odstavka 9. člena Pravilnika o usmerjanju in nadzoru policije odredil izredni nadzor nad delom policije v zvezi s komentarjem, ki je bil 2. aprila 2024 objavljen na enem od spletnih portalov, da se bo na eni od slovenskih šol 10. aprila 2024 zgodilo streljanje," so sporočili z Ministrstva RS za notranje zadeve.  

"Namen nadzora je preveriti zakonitost in strokovnost opravljanja policijskih nalog in policijskih pooblastil na področju temeljnih dolžnosti policije za varovanje življenja in osebne varnosti ljudi ter preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kaznivih ravnanj. Prav tako se bo preverila zakonitost in strokovnost aktivnosti policije na področju obveščanja javnosti," so dodali.

Državni sekretar Vojko Volk na tiskovni konferenci po seji vlade dogajanja ni želel komentirati, ampak je predlagal, da se počaka na izsledke strokovnega nadzora. Napovedal pa je, da bodo poskušali tudi sistemsko zagotoviti, da se kaj takega ne zgodi več.

Podpredsednik vlade Matej Arčon je poudaril, da je "ključen nauk zgodbe, da se starši zavedamo tudi svoje odgovornosti ali dovolj dobro in kvalitetno komuniciramo z otroki na temo varnosti, drog". 

Zaradi komentarja preplah v šolah

Spletni komentar, ki je v teh dneh povzročil precej strahu med državljani, je bil objavljen 2. aprila pod enim od člankov na portalu 24ur.com. Uredništvo je opozorilo na (ne)odziv pristojnih inštitucij po prvem obvestilu.

V ponedeljek je v javnost prišla novica, da je policija šole pozvala k previdnosti. Nekatere šole so tako že v ponedeljek obveščale starše o grožnji in podajale navodila glede ravnanja zaposlenih in šolarjev. Policija je v zadnjih dneh okrepila prisotnost v okolici šol in obravnavala nekaj prijav o domnevnih grožnjah. V sredo so v Lendavi obravnavali primer učenca, ki je v šolo prinesel plinsko pištolo brez nabojev.

Policija do zdaj ni izsledila pisca komentarja, ki je bil povod za dogajanje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • jezero 05:56 12.april 2024.

    Sedaj hoče nekdo zamajati slovensko šolstvo, da bi po tem on napravil red. S solzivcem.

  • Herkules 14:26 11.april 2024.

    Zabiti, slinavi, prevarantski kuhar je minister! Samo v degeneriranih butalah! Tudi zato gre holobov lgbt lobi u maloro, ostali levaki, sd, sab in lmš oportunistični kruhoborci in prevaranti volilcev pa mu sledijo!

  • 8521074593dc2823ea9eaaa120b4da0a86675b38 10:50 11.april 2024.

    24ur je itak nekaj, kar se bojkotira. Jebejo naj se, cenzorji.