Slovenija > Črna kronika
62290 ogledov

Starši dobili obvestilo o grožnji, vrata v prvo triado bodo zaklenjena

šolska torba osnovna šola Profimedia Torba v osnovni šoli.
Zaradi komentarja na novičarskem portalu je po Sloveniji zavladala (nepotrebna) panika.

Vsaj v dveh osnovnih šolah na širšem območju Ljubljane so bili starši obveščeni o grožnji s strelskim napadom, ki naj bi se zgodil 10. aprila. Zaradi tega bo ena izmed šol spremenila režim prihoda v šolo. 

Sodeč iz obvestila, ki smo ga prejeli v uredništvo, je policija obvestila vse šole na območju, so se pa očitno ravnatelji različno odločili glede obveščanja staršev. V vsaj dveh šolah so o tem prek eAsistenta obvestili vse starše. 

Na prvi pogled grožnja ni zelo resna. Na enem od spletnih portalov je uporabnik napisal, da se bo podoben strelski pohod kot na Finskem, v sredo, 10. aprila, zgodil tudi na eni izmed slovenskih osnovnih šol. 

"Naprošamo vas, da ne zaženete panike"

"V petek je namreč eden od uporabnikov spleta pod vzdevkom "Slava Rusiji" zapisal grožnjo, da se bo podoben strelski pohod, kot se je pred nekaj dnevi zgodil na Finskem, zgodil tudi na eni od slovenskih osnovnih šol. Zapisan je bil celo datum, pohod naj bi se zgodil na sredo, 10. aprila. Policijske postaje obveščajo vse slovenske šole. Prosijo nas, da smo pozorni na dogajanje na šoli. V sredo, 10. 4. 2024 bo zato zaklenjen vhod pri prvi triadi in bodo vsi učenci in zaposleni vstopali skozi glavni vhod," je zapisano v obvestilu staršem ene izmed osnovnih šol na širšem območju Ljubljane.  

"Naprošamo vas, da ne zaženete panike. Otroci naj v sredo normalno pridejo v šolo. Predlagamo tudi pogovor z otrokom," so še napisali v obvestilu staršem. 

dezurni@styria-media.si