Slovenija
25 ogledov

Pogodbe ne bodo prekinili

Zaradi zastojev in nepreglednega križišča je nevarnost prometnih nesreč večja. ( Žurnal24 main
Krožišče. Gradnja je spet stekla. Dars od SCT pričakuje pospešitev del.
Po stranskih ulicah
Bližnjice. Ker je glavna cesta skozi Trebnje pri gradbišču odprta le izmenično enosmerno, številni vozniki, ki se vozijo z Mirne ali proti njej, ubirajo bližnjice po stranskih ulicah. Med najprometnejšimi je Obrtniška ulica, ki poteka vzporedno z glavno cesto.

“V zadnjih dneh so položili nekaj deset metrov cestnih robnikov, tako da bi rekel, da se je življenje počasi začelo vračati na gradbišče,” je o gradnji krožišča pri Mercatorjevem središču v sklopu dolenjske avtoceste povedal Alojz Ratajc, član uprave Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Težave izvajalca
Pogodbeni rok z glavnim izvajalcem, to je SCT, je 30. junij. “Od njega pričakujemo, da bo vložil vse napore, da bo ta objekt dokončal in tako omogočil normalen promet. Vsi vemo, da je bilo v zadnjem času s tem izvajalcem kar nekaj težav in iz tega izhaja glavni zaostanek pri dokončanju objekta,” je pojasnil Ratajc.

Živim 28 metrov od gradbišča, tako da gradnjo zelo natančno spremljam.
Alojz Ratajc, član uprave Darsa

SCT ostaja
“Naročniki morajo tam, kjer vidijo, da izvajalec ne bo mogel dokončati stvari, povleči določene poteze,” je izpostavil prometni minister Patrick Vlačič in dodal, da je njihovo ministrstvo v podobnem primeru prekinilo pogodbo. A po navedbah Ratajca to v primeru krožišča ni smiselno. “V sistemu javnega naročanja ni tako preprosto prekiniti pogodbenega razmerja, ker je treba ponoviti javni razpis, kar pa bi se lahko zavleklo tudi za eno leto,” je še pojasnil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.