Slovenija
111 ogledov

Pogojna za zlorabo službene kartice

Bojan Pečnik Suzana Kos
V upravi za pomorstvo odstopanja med porabo službenega avtomobila in plačili s službeno kartico.

Marijan Hrvatin, nekdanji vodja sektorja za tehniko in logistiko uprave za pomorstvo, je bil včeraj obsojen na štirimesečno pogojno zaporno kazen. Razlog je zloraba službene plačilne kartice, s katero je julija 2009 plačal gorivo, ki ga je natočil v svoj zasebni avtomobil. Tako naj bi brez vednosti ali soglasja nadrejenega kompenziral službene poti, ki jih je opravil s svojim avtomobilom.

Kompenzirali tudi drugi

Znesek nekaj čez 31 evrov skupaj z obrestmi mora vrniti, plačati pa mora tudi stroške sodnega postopka. "Tudi če je bil v slabih odnosih s svojim šefom, javni uslužbenec službene kartice ne bi smel uporabljati po lastni presoji, prav tako ne glede na to, da naj bi to počeli tudi njegovi sodelavci," je sklenilo okrajno sodišče.

Policijska preiskava je sicer razkrila 36 nezakonitih plačil goriva s službeno kartico; kdo jih je opravil, pa razen Hrvatinovem primeru, ki so ga posnele kamere na bencinskem servisu, niso odkrili.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.