Slovenija
111 ogledov

Pogrešano našli na Pokljuki

pokljuka spletne kamere
Izgubljena Primorka spet med svojci.

Pogrešano iz Pomjana - od doma je odšla neznano kam odšla 26. januarja - sta danes dopoldne na območju Pokljuke našla pripadnika Slovenske vojske, ki sta se v okviru usposabljanja odpravila na turni kondicijski in orientacijski trening, so sporočili z obrambnega ministrstva. Podhlajeno in dehidrirano žensko sta predala gorskim reševalcem.

Višji vodnik Andrej Cimerman in nadporočnik Rajko Kračun sta pogrešano našla okoli 10. ure v okolici Blejske koče na Lipanjskem vrhu pri Pokljuki. Izven markirane poti sta najprej opazila sledi in slišala klice na pomoč, nato pa pod manjšo smreko našla pogrešano.

Pogrešana od 26. januarja

Pripadnika Slovenske vojske sta žensko z improviziranimi nosili prenesla do Blejske koče, kjer sta jo predala v oskrbo gorski reševalni službi, za pot pa sta porabila eno uro, so pojasnili na ministrstvu.

O najdbi pogrešane je sicer že dopoldne poročala koprska policijska uprava. Po podatkih policije so 32-letnico 27. januarja opazili prav na območju Pokljuke, kjer so našli tudi njeno vozilo, zadnji stik s svojci pa je imela 28. januarja.

Komentarjev 5
  • hpet 07:50 06.februar 2015.

    dobro da vemo kam lahko tebe zapremo do smrti, ker že kažeš ene znake poslabšanja...

  • asmas 21:39 05.februar 2015.

    sneg lahko v skrajni sili stopiš v dlani in "piješ" vodo sicer po kapljicah.glede te babure pa samo to .Že drugič je povzročila bolećino svojim bljižnjim ko je "izginila"in že drugič so jo našli na pokljuki... upam da jo ...prikaži več tokrat deportirajo v idrijo do smrti.bodo vsaj njeni bližnji vedeli kje je.stavim,da se pol istre od Koštabone do Kort strinja z menoj

  • marabunta 19:37 05.februar 2015.

    s to punco pa mora biti nekaj hudo narobe, zdaj jo že drugič iščejo....mogoče bi pa rabila kakšen strokovni pregled, preden jo bo potrebno spet iskati....sploh pa iskalne akcije niso gratis