Slovenija
10 ogledov

Pokazala vse dokumente

Kresalova je razkrila pogodbe o najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad Žurnal24 main
Notranja ministrica je držala besedo in razkrila dokumente, povezane z najemom stavbe za slovenski FBI. Ni pa pozabila niti na grehe predhodnika. Glede premoženja je bila bolj skrivnostna.

Ne le da je ministrica Katarina Kresal novinarjem predstavila kopije dokumentov, povezanih z najemom prostorov za Nacionalni preiskovalni urad, poslala jih je tudi protikorupcijski komisiji Draga Kosa. "Zaprosili smo jo, da v okviru svojih pristojnosti poda mnenje o omenjeni zadevi," pravi Kresalova.

O premoženju
Glede poziva SDS, naj razkrije svoje premoženje, ker se poraja dvom, da dela za blaginjo Slovenije, Kresalova odgovarja, da je to storila "vsaj že dvajsetkrat".
SDS opozarja, da se pojavlja vse več poslovnih povezav, v katerih nastopata Kresalova in njen partner Miro Senica, zato je stranka zahtevala razkritje njunega premoženja. Glede Senice je Kresalova povedala, da ni politik in da mu ni treba razkrivati svojega premoženja. Sicer pa se točno ve, kaj je njeno in kaj njegovo, saj imata premoženje notarsko razdeljeno.

Spomnimo, da je pred dvema dnevoma vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko notranji ministrici zaradi najema prostorov na Dimičevi cesti v Ljubljani napovedal interpelacijo.

Za tak korak so se odločili, ker je stavbo ministrstvu v najem dalo podjetje Ram Ivest, katerega lastnik je Igor Pogačar, poslovni partner pisarne Mira Senice (sicer partnerja Kresalove).

Kresalova pa je razkrila tudi dokumentacijo glede gradnje objekta za notranje ministrstvo na Litostrojski, ki "si jo je zamislil" njen predhodnik Dragutin Mate.

Ta ji namreč očita, da bi bilo veliko bolj smiselno za slovenski FBI najeti te prostore.

Kresalova je izpostavila, da ne drži, da bi stavba po 20 letih postala last ministrstva. V pogodbi namreč piše, da bi stranki, torej ministrstvo in podjetje, ki je kupilo stavbo, to je  DSU nepremičnine, po 20 letih preverili možnost za prenos nepremičnin v lasti države na DSU nepremičnine. To pomeni, da bi po 20 letih plačevanja najemnine, kar bi zneslo 90 milijonov evrov, pravi Kresalova, ministrstvo moralo dati DSU še dodatne nepremičnine, če bi res hotelo stavbo na Litostrojski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.