Slovenija
66 ogledov

Pokesal se je in dobil polovično kazen

Milan Trivundža si je ob prihodu na sodišče vsakič zakril obraz s kapuco jakne. Žurnal24 main
Sodba. Kranjski razpečevalec mora v zapor za leto in pol, partnerica pa bo dve leti pogojno svobodna.

Za leto in pol je kranjska sodnica v zapor poslala 32-letnega Milana Trivundžo. Od decembra predlani do lanskega maja je preprodajal heroin številnim gorenjskim zasvojencem, k njemu pa je po heroin prihajala tudi Avstrijka srednjih let.

“Vaša zasvojenost od heroina in dejstvo, da dejanje obžalujete in želite odslej živeti normalno ter vzgajati petmesečnega sina, so olajševalne okoliščine, zaradi katerih vam ni mogoče izreči treh let zapora, kolikor zahteva tožilstvo,” je ob izreku sodbe pojasnila sodnica.

Njegova partnerica, 24-letna Maja Petrič, pa bo morala za eno leto v zapor, če v dveh letih po pravnomočnosti sodbe zagreši novo kaznivo dejanje. Tožilstvu je uspelo dokazati, da je Petričeva sodelovala pri razpečevalskih poslih očeta svojega petmesečnega otroka.

Ker je oba z drogo zalagal Ferdinand Kosi, preprodajalec iz Ljubljane, ga je sodnica v odsotnosti obsodila na enoletno zaporno kazen. “Zdi se, da Kosi tega postopka že od začetka, ko se najprej sploh ni odzival na pozive sodišča, ni jemal resno,” meni sodnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.