Slovenija
11 ogledov

Poklicni gasilci na pomoč duševno zaostalim

Gasilci gasilni avtomobili Iztok Golob
Združenje slovenskih poklicnih gasilcev je zasnovalo humanitarni projekt "Tudi mi smo del vas", s katerim želijo pomagati Osnovni šoli Dr. Ljudevita Pivka na Ptuju, kjer se izobražuje skupno 73 učencev z motnjami v duševnem razvoju.

V šoli izvajajo dva učna programa, in sicer vzgojno-izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom, ki ga obiskujejo učenci z lažjo motnjo v duševnem razvoju, ter poseben program, ki ga obiskujejo učenci z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. Izvajajo tudi mobilno službo, kjer strokovne delavke pokrivajo ure dodatne strokovne pomoči v večinskih šolah, so v sporočilu za javnost pojasnili poklicni gasilci.

Učilnice v šoli so stare, sedem učilnic je prehodnih, polovica učilnic pa nima vode. Prilagojenih učilnic ni, prav tako ne prilagojene opreme. V šoli namreč potrebujejo prostore in opremo za specialne obravnave, kot so logopedske in fizioterapevtske obravnave, ter urejeno učno stanovanje s kuhinjo.

Prav tako nimajo ustreznih prostorov in opreme za delovno, likovno in glasbeno terapijo. Ker ni dvigala, so gibalno ovirani učenci lahko le v pritličju, kjer se nahajajo knjižnica ter dve prehodni učilnici.

Ni osnovnih pogojev za bivanje

Šolska stavba torej ne zagotavlja osnovnih pogojev za vsakdanje bivanje skoraj 100 otrok in zaposlenih, kaj šele prilagojenih prostorov za izobraževanje otrok s posebnimi potrebami, poudarjajo v združenju.

Kdor bi želel donirati sredstva za obnovo šole, lahko to stori z nakazilom finančnih sredstev na transakcijski račun Združenja slovenskih poklicnih gasilcev: 03134 -1000004026 (SKB banka) (sklic; Tudi mi smo del vas), s pošiljanjem sms sporočila na številko 1919 ali s sponzoriranjem in nakupom vstopnice za enega od dobrodelnih koncertov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.