Slovenija
28 ogledov

Poklon in hvala vinu

Najboljše vino letošnje vigredi je sauvignon Jožefa Prusa, ki je priznanje preje Žurnal24 main
Vinska vigred v Beli krajini. Degustirali najboljša belokranjska vina.

Na 28. Vinski vigredi v Beli krajini, ki se je od prejšnje srede do včeraj odvijala v starem mestnem jedru, se je degustiralo, jedlo, plesalo in pelo. Tudi tokrat je bila prireditev najbolj obiskana v soboto.

Podelili so šampione za najvišje ocenjena vina. Letošnje najbolje ocenjeno vino imajo v Vinski kleti Prus na Krmačini. Najboljšo metliško črnino PTP je pridelala družina Plut iz Drašičev, najboljši belokranjec PTP prihaja iz vinske kleti Kmetijske zadruge Metlika, najboljše tuje vino pa iz Italije.

Tretja kraljica je Petra
Okronali so novo kraljico metliške črnine. Metličanka Petra Žabčić je krono v navzočnosti slovenskega vinskega kraljestva prejela od predhodnice Simone Žugelj.

poklon vino | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Vse pa se ni vrtelo le okoli vina, ampak tudi belokranjske pogače, ki je letos dobila evropski certifikat. V ta namen so članice Društva kmečkih žena Metlika pripravile razstavo Kruh in krušni izdelki nekoč in 
danes.

Mesto na zemljevidu
Vigred je uradno odprl premier Borut Pahor. “Prav je, da vidimo Belo krajino tudi kot lepo deželo z naravnimi in kulturnimi priložnostmi za prezentacijo svojih kulinaričnih in vinskih dobrot,” je izpostavil in dodal, da bodo denar namenili za uvrstitev Bele krajine na turistični zemljevid Slovenije za promocijo v mednarodnem turističnem svetu.

poklon vino | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.