Slovenija
36736 ogledov

Poklukar: Skrbi me, to vas prosim

Janez Poklukar Vlada RS
Ministra za zdravje Janeza Poklukarja skrbijo vremenske razmere in razpuščeno izvajanje ukrepov.

"Prihajajoči spremenjeni vremenski pogoji nas skrbijo. V zadnjem času so bile nižje temperature in več deževnih dni, kar pomembno vpliva na potem epidemije, skrbi me tudi družbeno dogajanje, ki ni tako skoncentrirano na izvajanje ukrepov za zamejitev epidemije kot je bilo v začetku. Moja prošnja vsem je, da izvajamo pogoj CPT, le v tem primeru bomo lahko preko zime živeli kot sedaj in ne bomo sprejemali dodatnih ukrepov," je minister Poklukar ob obisku v Krškem komentiral današnji skok potrjenih okužb, kakršnega že dolgo ni bilo. 

"Marsikje se situacija hitro poslabšuje, izreden porast okužb in smrtnosti je na Balkanu in v baltskih državah, kjer so nekatere razglasile celo izredne razmere. Moja prošnja prebivalcem je, da nadaljujemo z izvajanjem ukrepov, da so učinkoviti, smo dokazali septembra," je še dejal Poklukar. 

Odzval se je tudi na očitke, da je vlada status zaščitenega priznala takoj in ne 14 dni po cepljenju s cepivom janssen ali drugim odmerkom pfizerja, čemur je stroka nasprotovala, saj takoj po cepljenju oseba še ni zaščitena. "Glede potrdil: polno cepljeni prebivalec dobi takoj QR kodo, ki je tako veljavna, to je administrativni ukrep, saj tudi kartonček dobiš takoj in lahko z njim dokazuješ, da si cepljen. Ne moremo pričakovati, da bodo vsi Slovenci vedeli, kdaj začne veljati zaščita za Pfizer, za Astrazeneco, Janssen in Moderno. Gre za administrativen ukrep, tudi pri gripi je enako, zaščita nastopi 14 dni do tri tedne kasneje," je pojasnil Poklukar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 51
  • kapibara1 08:40 17.oktober 2021.

    Začetek za prikrito siljenja v tretjo "prostovljno" špiko !!

  • Avatar zoo
    zoo 10:18 16.oktober 2021.

    Se pravi, strup v cepivih deluje?

  • rd2dmk2 09:44 16.oktober 2021.

    mene samo zanima,katero opravilo ima Poklukar za službo in kaj za fuš , ministrovanje ali predsedovanje ? za tiste ki ne veste je minister in predsednik (turističnega društva ).