Zdravje
25069 ogledov

Zadnji podatki: Takega skoka novih primerov že dolgo ni bilo

Covid-19 Epa
V primerjavi s prejšnjim četrtkom je tokrat skoraj za tretjino več potrjenih primerov okužb.

V četrtek je bilo s 5.139 testi PCR potrjenih 1.100 novih primerov okužb, kar je 31 odstotkov več kot prejšnji četrtek, ko je bilo potrjenih 840 novih primerov. 

Odstotek pozitivnih testov PCR je še naprej višji od 20 odstotkov. Tokrat znaša 21,4 odstotka. 

Več kot 30-odstotna rast potrjenih primerov na tedenski ravni je bila zadnjič zabeležena 15. septembra.

Ocenjeno število aktivnih primerov v državi znaša 11.707, 14-dnevna incidenca na sto tisoč prebivalcev je 552, sedemdnevno povprečje potrjenih primerov pa je 848.

V tem tednu je bilo od ponedeljka do četrtka vsak dan potrjenih več kot tisoč novih primerov. 

Testiranje na koronavirus Zdravje Vsak deseti pozitiven na hitrem testu ni šel na test PCR

V intenzivni terapiji 75 odstotkov necepljenih

V bolnišnicah so trenutno hospitalizirani 403 bolniki s covidom-19, kar je nekaj manj kot dan pred tem. V intenzivni terapiji ostaja 117 bolnikov. Umrli so štirje bolniki s covidom-19. Skupno se je število umrlih povzpelo na 4.631. 

Po zadnjih podatkih Sledilnika za teden od 4. do 10. oktobra je v intenzivni terapiji 48 ljudi, ki so necepljeni, kar predstavlja 75 odstotkov hospitaliziranih v intenzivni terapiji. Poleg tega je v intenzivni terapiji še 12 oseb (18,8 %), ki so zaščitene s cepljenjem, 3 osebe (4,7 %), ki so delno cepljene, in ena oseba (1,6 %), ki je prebolevnik. Podatki o tem, ali gre za osebe, ki imajo kakšne pridružene bolezni, ali ne, niso na voljo. 

Podobno razmerje, ko gre za cepljene in necepljene, lahko opazimo tudi v primeru vseh hospitalizacij. Zadnji podatki, ki so na voljo, so za teden od 27. septembra do 3. oktobra. Iz njih je razvidno, da je 77,9 odstotka hospitaliziranih necepljenih ali delno cepljenih, medtem ko je polno cepljenih 22,1 odstotka. Razmerje je podobno tudi, če pogledamo podatke o hospitalizacijah za preostale tedne septembra. 

Na voljo so tudi bolj podrobni podatki o stanju v intenzivni terapiji. Iz podatkov za četrtek, 14. oktobra, je razbrati, da je v intenzivni terapiji bilo 117 ljudi, od tega jih je bilo 83 intubiranih (več kot 70 % hospitaliziranih v intenzivni terapiji), 23 jih ni potrebovalo respiratorja, 11 pa jih je bilo na respiratorju neinvazivno. Po podatkih za petek, 15. oktober, se število hospitaliziranih v intenzivni terapiji ni spremenilo. Spremenilo pa se je število bolnikov, ki so intubirani, saj je teh po novem 87, za štiri pa se je zmanjšalo število tistih, ki ne potrebujejo respiratorja. Število bolnikov, ki so na respiratorju neinvazivno, ostaja nespremenjeno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 32
  • bobubob 22:11 15.oktober 2021.

    Dokler ne bodo dovolili uporabe Ivermectina (na lastno odgovornost, kot pri 'cepljenju'), naj bodo tile EU hlapci tiho. Naj preštevajo tiste, ki so se samo štempljali ali pičili z vodo in z vladnim blagoslovom širijo ta dosežek znanosti naokrog, obenem ...prikaži večm pa pljuvajo po tistih, ki prav tako ne zaupajo pripravku a jih je toliko v hlačah, da to javno povedo. Tudi 'švicarski varčevalci' so bili sprva pametni...sedaj pa tožijo, da niso bili seznanjeni. Fizer jasno pove, da nič ne ve, kar vedo vsi.

  • munja 18:24 15.oktober 2021.

    Posledice antivaxerjev in protestnikov so vedno bolj vidne, le tako naprej, da vas čimveč zboli. Bo potem mir.

  • Kirka 13:13 15.oktober 2021.

    Koliko je potem bolnikov na intenzivi? Očitno ne 117, ampak 64, od katerih je 48 necepljenih, kar znaša 75%. Prosim še o starosti in pridruženih boleznih, tistih v intenzivi in na covidnih oddelkih, ali jih zdravite tudi za pridružene bolezni ...prikaži veči ( starostniki imajo škatle zdravil, ki jih morajo jemati ves dan ob določenih urah), ali ste jih spet izolirali od sveta in s cevkami priklenili na postelje? Katera zdravila uporabljate proti covidu?

Sorodne novice