Slovenija
41 ogledov

Pokojnine bi vezal na število otrok

Aleš Hojs Benjamin Kovač
Minister za obrambo Aleš Hojs: višino v pokojninski zakonodaji vezati na število otrok.

Danes so na srečanju stranke NSi govorili tudi o o zakonu o uravnoteženju javnih financ. Obrambni minister Aleš Hojs je povedal, da bi morali višino v pokojninski zakonodaji vezati na število otrok, o čemer so v stranki govorili že pred volitvami.

Po mnenju predsednice stranke Ljudmile Novak je treba popraviti napake pri pokojninah tistih, ki so delali v podjetjih s sedeži v nekdanjih jugoslovanskih republikah in so dobivali dodatek k pokojnini iz proračuna.

Tonin: Delujejo strici iz ozadja

Po besedah vodje poslanske skupine NSi Mateja Tonina so "strici iz ozadja" začeli pritiskati na Pozitivno Slovenijo (PS) in SD, da ne delajo dobro in da niso prava opozicija.

Hojs pa je dejal še, da je del opozicije povezan z večmilijonskimi krediti brez zavarovanja. "Zato je tudi tak halo, ko se začnejo pogovarjati, kako bomo te slabe naložbe prenesli na slabo banko ali holding," je dejal. Ob tem je omenil "pritiske Mestne občine Ljubljana", da NLB izda Grepu kredit za dokončanje Stožic. "Ne vem, ali je kredit zavarovan ali ne, po intuiciji ali pa po laični oceni bi rekel, da ni," je dejal.

Komentarjev 10
  • privat 14:07 29.julij 2012.

    dobra ideja..na št. otrok!! bravo ena pametna...in ne samo to..pokojnine na socialni minimum za vse ,dodati dodatke za otroke,dodati dodatke za st.zaposlenih v svojem življenju(podpirati zaposlovanje)dodati dodatek za domače in druge zivali,...(spodbujati človečnost)..itrd..!!!! ne pa spodbujati kraje državnega denarja ,spodbujati ...prikaži več lenobo ,birokracijo itd(primeri državne uprave,dobra plača ,dobra penzia za nedelo in nečlovečnost?? al pa primeri privatnikov za osebna izplačila in karjo dnevnic in drugo pri svojih delovcih...ja danes je vsekakor fašizem in to fašizem ki se podira sam vas...lepo glavno je da se premika na bolje in da bojo nekoč ti ljudje za to odgovarjali in bili tudi kaznovani

  • graff 09:28 18.julij 2012.

    HOJS iz NSi, bi ,,farjem,, ki imajo na ducate otrok zvišal pokojnine, rezultat je že sedaj jasen, na naslednjih volitvah, če se ne zgodijo oredčasne boste zunaj parlamentarna stranka, ki je trojanski konj OPUS DEI v Sloveniji. Pa tudi sicer, ...prikaži več bi se v Hojsovi koi ne pio;util varno in dobro, glede na njegovo po;etje lahko pri;akujemo nekoliko tr[e sre;anjesovra iki domobrancev, pete kolone in kolaborantov.

  • Taja 09:08 18.julij 2012.

    Njemu bodo pokojnino vezali na IQ, tak da je sploh ne bo mogel dobit.