Slovenija
123 ogledov

Pokojnine bodo ta mesec en dan prej

razno 25.03.09 starejsi gospe, sprehod, bergle, upokojenci; foto:Sasa Despot Saša Despot
Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje je določil, da bodo upokojenci prejeli že dan prej, saj imajo zadnji dan banke skrajšan delovnik.

Upokojenci načeloma vsak mesec prejmejo pokojnine najpozneje  zadnji  delovni  dan  za  tekoči  mesec. Na zadnji decembrski dan je namreč poslovni čas bank skrajšan, tako da se v zavodu vsako leto odločajo za izplačilo decembrskih pokojnin prej kot na zadnji delovni dan v letu. Pokojnine bodo prejemniki tako dobili nakazane že 30. decembra.

Na današnji seji so člani sveta sprejeli tudi sklep, na podlagi katerega bo zavod v letu 2014 razdelil preostala  sredstva  v  višini  20.931 evra  za  rekreativno,  športno  in  kulturno  dejavnost
upokojencev, ki jih bo prejela upravičena Zveza društev upokojencev Slovenije.

Namestnik zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje David Klarič pa je ob robu še dejal, da redna uskladitev pokojnin še ni mogoča, je pa morda mogoča izredna uskladitev, saj je izpolnjen kriterij gospodarske rasti: "Če so izpolnjeni pogoji za izredno uskladitev, bo svet zavoda prihodnje leto odločal o uskladitvi in predlog poslal v soglasje vladi."

 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:17 18.december 2014.

    Se jim ne da delati na zadnji dan v letu in so rekli dajmo penzionerjem izplačat en dan prej.Sedaj ga bodo zadnji dan lahko žurali. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!