Slovenija
18 ogledov

Pokojninska reforma že pokopana?

null Žurnal24 main
Glede na anketo Vox populi bi proti pokojninski reformi glasovali 42,3 odstotkov tistih, ki bi se referenduma udeležili. Pahorjevi vladi povsem negativna ocena.

Aprilsko merjenje javnega mnenja je pokazalo, da je z delom vlade nezadovoljnih že 82 odstotkov vprašanih, le 14,1 odstotka je delo vlade ocenilo z uspešno.

Anketo Vox populi je za časnik Dnevnik in POP TV izvedla agencija Ninamedia med 18. in 21. aprilom na vzorcu 700 anketiranih.

SLS, LDS in Zares pred vrati
Glede na pretekle raziskave priljubljenost strank ni doživela večjih premikov. SDS ostaja na prvem mestu in še pridobiva na podpori. Zanjo bi glasovalo 18,7 odstotka vprašanih. Sledijo SD z 10,3 odstotka, DeSUS (6,5 odstotka), SNS (6,1 odstotka).

4-odstotnega parlamentarnega praga pa niso dosegle: SLS (3,8 odstotka), LDS (2,9 odstotka) in Zares (2,1 odstotka).

Še vedno pa je neopredeljenih 19,1 odstotka anketiranih.

Še en padli referendum
Anketiranci so odgovarjali tudi na vprašanje, ali poznajo pokojninsko reformno. Pritrdilno jih je odgovorilo 82,9 odstotka, negativno pa 17,1 odstotka. Referenduma bi se udeležilo 61 odstotkov, reformo pa bi podprlo 31,3 odstotka vprašanih, 42,3 odstotka bi glasovalo proti.

Pahor se poslavlja v družbi Grimsa
Na lestvici najbolj priljubljenih politikov tudi aprila ostaja predsednik države Danilo Türk, ki je dobil še boljšo oceno kot prejšnji mesec. Sledita mu evropski komisar Janez Potočnik in obrambna ministrica Ljubica Jelušič.

Premier Borut Pahor je na tej lestvici še bolj nazadoval in končal na predzadnjem mestu. S tem je skupaj s poslancem SDS Brankom Grimsom zapustil družbo najbolj priljubljenih politikov. Naslednji mesec ju bosta zamenjala predsednik SDS Janez Janša in poslanec SLS Franc Pukšič, ki so ju anketiranci največkrat predlagali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.