Slovenija
23 ogledov

Poleti gradnja predora za obvoznico

Železniški podvoz je izdelan, ceste proti Godešiču pa še ni. Žurnal24 main
Škofja Loka. Poljanska obvoznica počasi napreduje. Prva večja dela prihajajo poleti.

Poleti naj bi v Škofji Loki, sodeč po napovedih občinske uprave, začeli graditi odsek od Zminca do Puštala in predor pod Stenom. Gre za drugo in del tretje faze gradnje poljanske obvoznice, pripravljalna dela medtem že potekajo.

V sklopu prve faze je bilo že zgrajeno križišče na Ljubljanski cesti. Pripravljen je tudi desni breg Sore na platoju med viaduktom in predorom pod Stenom, tako da bodo lahko gradbinci tam organizirali gradbišče za gradnjo predora. Pravkar pa potekajo gradbena dela od izvoza z Ljubljanske ceste do lokalne ceste skozi Suho,” so trenutno stanje pojasnili na loški občinski upravi. Težav z začetkom gradnje predora in ceste ne pričakujejo. Gradbeni dovoljenji sta postali pravnomočni že pred časom, izbran pa je bil tudi izvajalec, so spomnili.

Se pa tudi zatika
Za krožišče pred centralno čistilno napravo na Suhi in viadukt čez reko Soro Direkciji RS za ceste še ni uspelo pridobiti manjkajočega zemljišča. Postopek razlastitve je še vedno v teku, so pojasnili na občinski upravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.