Slovenija
6 ogledov

Poleti nič več brez vode

Z obnovo vodovodnega sistema nameravajo odpraviti težave, kot je pokanje cevi. ( Žurnal24 main
Vodovodni sistem. Zamenjali bodo približno 6,5 kilometra salonitnih cevi.

Ker je mokronoški vodovodni sistem v zelo slabem stanju, so se odločili za njegovo obnovo, nanj pa se bo pozneje lahko priključila tudi predvidena nova stanovanjska cona, je povedal Stanko Tomšič, višji svetovalec za komunalo in cestno infrastrukturo v Občini Mokronog  - Trebelno.

"Vodooskrba zdaj v določenih primerih celo ni varna," pravi Tomšič.

Neustrezen pritisk

Potek del
Trije sklopi. V sklopu prvega bodo obnovili cevovod Beli Grič–Volčje Njive–Martinja vas, v sklopu drugega vodovod Škarpa in v sklopu tretjega vodovod Martinja vas–Most–Hrastovica. Zgradili bodo tudi 250-kubični vodohran Beli Grič in hidroforsko postajo Škarpa.

Okoli 12 kilometrov je še salonitnih cevi, na katerih nastajajo številne okvare, zaradi tega pa prihaja do vodnih izgub. Težave povzroča tudi neustrezen pritisk v višje ležečih predelih. “Sploh poleti, ko je vode manj, ali pa ob suši se zgodi, da ljudje nimajo vode,” je težave, s katerimi se srečujejo v Hrastovici, izpostavil Gregor Škoporc, tamkajšnji občinski svetnik. Zaradi premalo dotoka vode so neuporabni tudi hidranti, s tem pa je ogrožena požarna varnost.

Računajo na evropski denar
Projekt je ocenjen na 1,5 milijona evrov; 900 tisočakov pričakujejo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, preostalo pa bo zagotovila občina. Dela bodo stekla še letos in bodo trajala do leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.