Slovenija
12164 ogledov

Policija dodatno o streljanju v Novem mestu. V ozadju ljubezenska zgodba?

Streljanje pri Brezju, preiskava Dolenjskanews.com
Policija predstavila ugotovitve po sinočnjem streljanju v dolenjski prestolnici.

Kot smo že poročali v članku na tej povezavi, na cesti Novo mesto - Mirna Peč pri naselju Brezje (ali Žabjak, kot se je udomačilo ime med Dolenjci), je sinoči prišlo do streljanja, v katerem je umrl 22-letni moški umrl. Ranjene so bile še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico. Enega od njih so kasneje prepeljali v UKC Ljubljana.

Popoldne je vodja Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik pred stavbo novomeške policije podal izjavo, v kateri je povedal, da so bili policisti okrog 22. ure obveščeni o streljanju, do katerega naj bi prišlo na glavni cesti pri Brezju.

Operativno komunikacijski center je na kraj dogodka napotil večje število policistov, kasneje so se jim pridružili še kriminalisti. "Policisti so doslej ugotovili, da je 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega moškega iz okolice Novega mesta, pri streljanju pa so bile poškodovane še tri osebe," je povedal Božičnik. 

Poškodovane so prepeljali v novomeško bolnišnico; pred stavbo slednje se je po Božičnikovih besedah zbralo okrog sto ljudi, znanci in prijatelji tako osumljenca kot poškodovanih. Policisti so bili pred bolnišnico v izogib dodatnim zapletom prisotni do druge ure zjutraj, ko so se ljudje razšli. 

V ozadju ljubezenska zgodba?

Danes se intenzivno nadaljuje policijska preiskava, ogledi kraja kaznivih dejanj in tudi zaseženih vozil. Pri preiskavi sodeluje tudi brezpilotnik policije. "Motiv za kaznivo dejanje policiji doslej še ni znan," je povedal Božičnik. 

Portal Dolenjskanews.com pri tem poroča, da naj bi po njihovih neuradnih informacijah šlo za ljubezensko zgodbo dveh, ki naj bi ji nasprotovali. "Po neuradnih podatkih je šlo za pravo cestno zasedo, kjer naj bi najmanj trije začeli streljati na mlajšega moškega. Slednji naj bi bil po naših neuradnih informacijah doma z območja Pogancev, trije napadalci pa iz Žabjaka oz. Brezja," še poročajo pri omenjenem portalu.

Osumljeni je po dogodku pobegnil, policisti so ga zjutraj izsledili in po sedmi uri prijeli. Trenutno se nahaja v policijskem pridržanju. 

Ogled kraja dogajanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica skupaj z dežurno državno tožilko, prisotni so bili policijski forenziki in strokovnjaki Inštituta za sodno medicino. Več informacij o umoru bo znanih v prihodnjih dneh. 

Božičnik je v izjavi za javnost povedal še, da je osumljenec stari znanec policije, obravnavan je bil za večje število premoženjskih kaznivih dejanj kot so rop in tatvina, za kršitve javnega reda in miru, pa tudi za nasilna kazniva dejanja. 

Policijski trak. dolenjska Slovenija Našli strelca, ki je ubil 22-letnika in ranil tri osebe Novice: Policija preiskava policijski trak Slovenija Krvav obračun v bližini Novega mesta: Ustrelil štiri ljudi, 22-letnik umrl

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • munja 23:11 04.september 2022.

    Že tako jim je vse dovoljeno, pa naj se še postrelijo med sabo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 22:11 04.september 2022.

    Tejle Romi se bodo pa zaradi ljubezenskih dram kar med sabo lepo pospravili.

  • kapibara1 18:11 04.september 2022.

    Pred bolnico se je zbrala cerka 100 človekov ! NE Slovencev ! . Teh 100 nihče ne dela, prejema socilako, je obšlesan na črno in ima baker pod nohti... Tu so zbarni, za službo pa NE !