Slovenija
113 ogledov

Policija išče nove pomožne policiste

policija, prebežniki EPA
Zaradi povečanih migracijskih tokov slovenska policija objavlja razpis za pomožne policiste. Iščejo jih okrog 600.

Za nov javni razpis so se na GPU odločili zaradi večje potrebe po kadrih, "s katerimi želimo zapolniti vrzeli v notranjosti države, ki so ponekod nastale zaradi večjega usmerjanja policistov na mejo zaradi povečanih migracijskih tokov", so pojasnili. Želijo si skleniti pogodbe z dodatnimi 600 pomožnimi policisti. Vsi sedanji pomožni policisti, teh je 265, so trenutno že aktivirani.

Na javni razpis se lahko prijavijo kandidati, stari od dopolnjenega 18. leta do 60. leta (če kandidat dopolni starost 60 let v letu 2016), ki imajo ustrezne psihofizične sposobnosti, srednjo strokovno ali srednjo splošno izobrazbo, ki niso bili pravnomočno obsojeni zaradi naklepnega kaznivega dejanja, za katero se storilec preganja po uradni dolžnosti, ali da niso bili pravnomočno obsojeni zaradi drugega kaznivega dejanja na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot tri mesece.

Ostali pogoji razpisa so na voljo na tej spletni povezavi.

Policija bo z izbranimi kandidati sklenila začasno pogodbo za čas osnovnega usposabljanja. Po tem usposabljanju bo komisija izbrala kandidate za opravljanje nalog pomožne policije. Z njimi bodo sklenili pogodbo o prostovoljni službi v pomožni policiji, in sicer predvidoma za obdobje najmanj petih let, vendar ne dlje kot do konca koledarskega leta, v katerem izbrani kandidat dopolni starost 60 let, je še navedeno v pogojih razpisa.

Komentarjev 12
  • Avatar praufo
    praufo 18:06 24.februar 2016.

    preveč filme gledaš ... no pa ta ni slab, celo zabaven

  • 2trj7h+ea23myhhpzsg4 16:44 24.februar 2016.

    Predlagam ustanovitev policijske akademije!

  • 2trj7h+ea23myhhpzsg4 16:44 24.februar 2016.

    Nevem kaj imate takšne probleme z našimi policaji. Jaz še vedno bil zadovoljen z njihovim odnosom do mene.