Slovenija
23 ogledov

Policija: Išče se (pobegli) voznik!

"Če je voznik pobegnil, gre za kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometn Žurnal24 main
Udeleženca nesreče. Ne povesta, kdo od njiju je vozil oziroma ali je voznik pobegnil. Policija še raziskuje.

"Nihče od udeležencev nesreče ne prizna, da je vozil, tako obstaja možnost, da je voznik peš pobegnil s kraja nesreče," je po včerajšnji prometni nesreči na avtocesti pred viaduktom Peračica povedal Leon Keder, tiskovni predstavnik kranjske policije.

Nesreča se je zgodila včeraj okoli 5.30, ko je voznik belega peugeota 206, prirejenega za dostavno vozilo, iz neznanega vzroka trčil v varnostno ograjo. Udeleženca nesreče sta bila odpeljana z rešilcem, eden v klinični center, eden pa na Jesenice.

Policisti še vedno ugotavljajo vzrok nesreče in podatke o vozniku in udeležencih. "Razjasnitev okoliščin je nujna. Če je voznik pobegnil, gre za kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči; za to je zagrožena kazen do enega leta zapora. Če pa je vozil kdo od znanih udeležencev, bomo to na podlagi forenzičnih preiskav tudi ugotovili," je dodal Keder.

Kdo je videl nesrečo?
Zaradi nejasnosti in ugotovitev vseh okoliščin prometne nesreče na avtocesti pri viaduktu Peračica policisti morebitne priče prosijo, naj informacije sporočijo na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.