Slovenija
23 ogledov

Policija izenačila rezultat z roparji

V petek je 38-letni Mariborčan oropal tudi poštno poslovalnico na Pragerskem. Še Žurnal24 main
Izid: 6:6. Mariborski policisti preiskali vse letošnje rope poštnih poslovalnic.

"Izenačili smo s 6:6, ropi so preiskani," je Bojan Kitel s Policijske uprave (PU) Maribor nogometno začel tiskovno konferenco. Mariborski kriminalisti so odkrili osumljence in preiskali vseh šest letošnjih ropov na območju PU Maribor.

Osemintridesetletni Mariborčan, ki je v priporu, je osumljen štirih ropov poštnih poslovalnic, in sicer dvakrat v Framu, v Brezju in na Pragerskem. "Vse rope je izvedel enako. Ko v poslovalnici ni bilo strank, je preskočil pult, s silo in grožnjami uslužbence zaklenil v sanitarije, pisarno ali trezor ter iz predalov v delovnih pultih odtujil denar. Pri ropu je uporabljal nož in zelo dobro imitacijo pištole," je pojasnil Janez Lovrec, vodja mariborskih kriminalistov.

Ropal zaradi zadolženosti
Pri enem ropu mu je z ogledom terena in prikrivanji predmetov pomagal 39-letni moški iz Ruš. S štirimi ropi je Mariborčan Pošto Slovenije oškodoval za 17 tisoč evrov. "Motiv storitve je bila zadolženost storilca," je dodal Lovrec. Že pred tem pa so odkrili roparje pošte v Miklavžu in Malečniku.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.