Slovenija
64 ogledov

Policija izpolnila željo

Policija - downov sindrom policija.si
Slovenska policija je izpolnila željo 24-letnemu Janu Prašnikarju iz Domžal, ki je ob svetovnem dnevu downovega sindroma povedal, da si za en dan želi postati specialec.

"Biti za en dan special'c," je odgovoril 24-letni Jan Prašnikar iz Domžal na vprašanje, kakšna je njegova največja želja. "Na podlagi intervjuja z njim, ki smo ga zasledili objavljenega v enem od dnevnih časopisov ob svetovnem dnevu downovega sindroma, smo se odločili, da mu željo uresničimo in ga za en dan vzamemo medse," so zapisali na spletni strani slovenske policije.

Jana so skupaj z njegovimi sošolci in prijatelji odpeljali na ogled prostorov in opreme Specialne enote v Ljubljani in Letalske policijske enote na Zgornjem Brniku. Med drugim so ga oblekli v maskirno obleko in mu pobarvali še vidne dele kože. "Nato so se vsi skupaj odpravili na ogled vadbe dveh pripadnikov Specialne enote v njihovo borilnico in se v 'pretepu' z njima nekateri tudi preizkusili, tudi Jan," poroča slovenska policija.

Policija - downov sindrom | Avtor: policija.si policija.si
Policija - downov sindrom | Avtor: policija.si policija.si

 
Na Zgornjem Brniku so se srečali tako s policisti piloti kot s tehniki letalci. Podrobno so si ogledali vse helikopterje, ugotavljali, ali poznajo vse glavne sestavne dele in sedli vanj. 24-letni Jan se je policiji prisrčno zahvalil za izpolnjeno željo.

Policija - downov sindrom | Avtor: policija.si policija.si

Komentarjev 2
  • nergač 14:28 07.maj 2016.

    zakaj nobena mala brihtna buča ne reče, da bi npr. za en dan rad postal advokat ali pa sodnik : pa da jih vidmo potem, kako si bodo delali reklamo...

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:00 07.maj 2016.

    no to pa je lepo