Slovenija
64 ogledov

Policija ovadila Fištravca in dva zaposlena na občini

Lokalne volitve v Mariboru Nino Verdnik
Mariborski kriminalisti so prejšnji mesec zaključili preiskavo kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete. Kriminalisti županu Maribora Andreju Fištravcu in dvema zaposlenima očitajo zlorabo uradnega položaja zaradi plačevanja kazni v primeru razlitja nafte iz občinske cisterne, piše Večer.

"Osumljeni so z namenom, da bi eni od uradnih oseb pridobili protipravno premoženjsko korist, zlorabili svoj uradni položaj tako, da so odgovornost za prekršek, za katerega je bila kaznovana odgovorna uradna oseba, samovoljno in neupravičeno prenesli na oškodovane osebe, da so te namesto odgovorne osebe plačale izrečeno globo," so sporočili s policije. 

Kazen je dobila občina, ker se je iz kurilnice občinske zgradbe razlila nafta. Okoljski inšpektor je občini naložil kazen v višini 1300 evrov.

Čeprav je za dogodek objektivno odgovoren župan mestne občine, torej Andrej Fištravec, sta kazen po obrokih nato plačevali dve zaposleni v materialno-tehnični službi. Na občini ves čas trdijo, da sta se delavki plačevanja lotili samoiniciativno, kriminalisti pa, kot kaže, menijo drugače, poroča Večer.

Oškodovane osebe so zaradi kaznivega dejanja, ki so ga storile ovadene uradne osebe, globo plačale čeprav niso bile odgovorne za prekršek, uradna oseba pa si je s tem pridobila protipravno premoženjsko korist v višini izrečene globe.

Za  opisano  kaznivo  dejanje  je zagrožena kazen zapora od treh mesecev do petih let.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:55 11.oktober 2016.

    Zadnji dosežek župana je plastični klobuk Made in China !

  • francl12 18:09 10.oktober 2016.

    pa puste reveža, saj že čist skrižem gleda od strahu!