Slovenija
99 ogledov

Policija ovadila nekdanjo veleposlanico Veroniko Stabej

Veronika Stabej mediaspeed
Policija je zaključila predkazenski postopek proti nekdanji veleposlanici v Parizu Veroniki Stabej in vložila kazensko ovadbo, je poročala TV Slovenija.

Nekdanjo veleposlanico je policija ovadila na podlagi internega poročila, ki je pokazalo, da je Stabejeva ček za pet tisoč evrov odškodnine unovčila na svoj račun in ne na račun veleposlaništva. 

Zaradi prenove stanovanja nad rezidenco veleposlanica dlje časa ni mogla uporabljati kopalnice, zato je zahtevala in dobila pet tisoč evrov odškodnine, ki je po njenem mnenju pripadala njej osebno in ne veleposlaništvu. Nadzorniki ministrstva za zunanje zadeve in policija menijo drugače. 

Oškodovanje za 10.500 evrov, vrnjenih 1253

Po ocenah policije je nekdanja veleposlanica ministrstvo za zunanje zadeve oškodovala za 10.500 evrov, vrnila pa jih je doslej le 1253, je poročala nacionalna televizija. 

Zunanji minister Karl Erjavec Stabejeve ni ovadil, opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja pa je dobila šele potem, ko je policija na podlagi anonimne prijave ministrstvo zaprosila za podatke. Erjavec je bil z nepravilnostmi seznanjen najkasneje 16. februarja, ko je podpisal končno poročilo nadzornikov, zelo verjetno pa že nekaj mesecev prej. Policija je ministrstvo za podatke na podlagi anonimne prijave zaprosila 17. marca, opozorilo pred odpovedjo pa je Stabejeva dobila šele 1. aprila. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 08:36 18.maj 2016.

    Pravosodje je rak rana pravne države Slovenije.

  • nergač 09:56 17.maj 2016.

    lahko se ona nasmiha s slike, ker ve, da ji naše sodstvo ne more do živega, še manj kdo drug....

  • sprehajalec 09:22 17.maj 2016.

    Slovenska Elita. 5000 Eurov si je vzela, ker ni imela kopalnice. Kaj se bo še lopovščin razkrilo.