Slovenija
94 ogledov

Policija ovirala promet? "Ne, izvajali nadzor"

policija ovira avtobus Bralka
Bralec nas je opozoril, da naj bi policija pri svojem delu ovirala promet. Otežila je predvsem ustavljanje avtobusa. A policija se sme posluževati tudi postajališč – pod določenimi pogoji. Policija pojasnjuje, da "žal drugega primernejšega mesta na tej lokaciji ni".

Avtobus pri vasi Dovje zaradi policijskega vozila, ki je bilo ustavljeno na postajališču, ni mogel ustaviti v skladu s predpisi. Tako je oviral promet na glavni cesti skozi Zgornjesavsko dolino. Na to nas je opozoril bralec, ki je svojo trditev podkrepil s fotografijo s kamere Direkcije RS za ceste.

S fotografije sicer ni razvidno, da bi imel policijski avtomobil vklopljene modre luči, s katerimi bi označeval, da gre za nujno vožnjo oziroma opravičeval ustavitev na omenjenem postajališču.

Kljub temu pa policisti smejo za opravljanje svojih nalog nadzora prometa uporabljati tudi avtobusna postajališča, o čemer smo pred časom že pisali.

Gre za dokaj odprt in raven del ceste

S Policijske uprave Kranj so nam pojasnili, da zakon o pravilih cestnega prometa v svojem 69. členu dovoljuje, da parkirajo službena vozila z nujen potreben čas, ko izvajajo svoje naloge, tudi na mestih, kjer je to sicer prepovedano. V tem primeru so policisti po njihovih pojasnilih izvajali nadzor prometa "z namenom varovanja vseh udeležencev cestnega prometa". Med drugim so še zapisali: "Kot lahko vidite na fotografiji, gre za dokaj odprt in raven del ceste, kjer je križišče in prehod za pešce."

Na tem delu ceste kranjskogorski policisti sicer ugotavljajo, da prihaja do več kršitev cestno prometnih predpisov zaradi hitrosti, zaradi česar tudi nadzorujejo promet. Kot so še pojasnili na kranjski policijski upravi, "žal drugega primernejšega mesta na tej lokaciji ni".

Komentarjev 13
  • wolfyy 16:52 13.februar 2012.

    policaj je uradna oseba in kot take jih lahko veselo slikam 24/7, nimajo pravice zahtevati izbrisa posnetka, nimajo pravice odvzet fotoaparat, edino pravico, ki jo imajo je da me odstranijo od tam, če oviram postopek, če tega ne oviram lahko ...prikaži več slikam veselo naprej. in ne...ne bi smeli tam parkirat :)

  • rogg 23:23 10.februar 2012.

    Večkrat sem se ponoči pogrel pri ženi policaja, ko je bil on v službi. Midva sva pa netala....

  • smoljo 16:42 10.februar 2012.

    slika je na spletu tako da avtorske pravice so tu bla bla.cigav pa je dars,naš,torej je slika tudi nasa,torej tudi dars nebi smel slikat kogar koli a ne brez privoljenja,torej...