Slovenija
16964 ogledov

Grozljive podrobnosti tragične nesreče, v avtu je bilo deset ljudi

Prometna nesreča na primorski avtocesti, v kateri sta umrli dve osebi Gasilska enota Stara Vrhnika
V vozilu je bilo skupaj deset oseb, od tega pet na zadnjem sedežu, trije v prtljažniku.

Poročali smo že, da se je okoli pol druge ure na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka, ena oseba pa je v kritičnem stanju. 

Avto dvakrat trčil v odbojno ograjo

Policija je sedaj pojasnila, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila. "Voznika je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo, ko se je vračal na vozni pas, zato je trčil v odbojno ograjo," je povedal inšpektor Primož Kadunc s Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana.  "Vozilo je začelo vrteti okoli svoje osi, tako da je trčil še v odbojno ograjo na prehitevalnem pasu. Pri tem je potnike vrglo iz vozila." 

V vozilu skupaj deset oseb

Policija je ugotovila, da je vozilo vozil 42-letni državljan BiH, poleg njega in mladoletne osebe na sopotnikovem sedežu pa je bilo v vozilu še osem državljanov Sirije, ki so pred tem na ilegalen način prestopili mejo. Pet oseb je sedelo na zadnjem sedežu, trije v prtljažniku. Mladoletna oseba v nesreči ni bila poškodovana. Domnevno so bili na poti s Hrvaške v Italijo.

42-letnemu vozniku je bila odvzeta prostost, v nadaljevanju bo zoper njega podana kazenska ovadba, ko bodo znane vse okoliščine tako glede prometne nesreče kot glede ilegalnega prehoda meje. 

Okuženi s tuberkulozo

Nepoškodovani državljani Sirije so po navedbah policije zaprosili za azil. "Z njimi izvajamo za to potrebne postopke," je pojasnil Kadunc in dodal, da so kamere pokazale, da so nepoškodovani migranti poskušali najprej zapustiti prizorišče, a so se na kraj kmalu vrnili. Kadunc je še povedal, da so bili vsi migranti moški in domnevno okuženi s tuberkulozo. 

Avtocesta je bila zaradi nesreče zaprta med 1.30 in 6.32.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Žurnalček 21:56 28.november 2019.

    Ko boste prvemu nabili 40 let kazni za vse tole , se ne bo nobeden več šel prevoznika !

  • Skipi 21:07 28.november 2019.

    Tuberkuloza party, bog si ga vedi kaj vse še prinesejo

  • romy 20:19 28.november 2019.

    Kljukec,ti nam samo laži,da imate nadzor na meji...jeb...ti tako gnilo državo,vsega imamo poln ku...c,treba bo na ceste,treba bo biti glasen...prek...ta elita!!!!!!!!!