Slovenija
29732 ogledov

Policija razkrila, kaj se je zgodilo, preden je zabodla moža

Novice: Policija preiskava policijski trak Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Zoper pokojnega moškega je policija letos dvakrat izrekla ukrep prepovedi približevanja. Eden je bil še veljaven.

S PU Maribor so sporočili več podrobnosti o dogajanju v Mariboru v nedeljo zvečer. Nekaj pred 23. uro so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na Valvasorjevi ulici v Mariboru trčil v parkirano kombinirano vozilo. Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji Postaje prometne policije Maribor in Policijske postaje Maribor II.

Ob prihodu na kraj so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 36-letni moški, ki je bil huje poškodovan in ni kazal znakov življenja. Na kraju je bila tudi njegova 31-letna žena. Poškodovanemu ob prihodu nujne medicinske pomoči niso mogli več pomagati. 

Sprla sta se, nato ga je zabodla

Na podlagi zbranih obvestil so policisti ugotovili, da sta se zakonca pred tem na naslovu bivanja zaradi nesoglasij sprla. 36-letnik je bil do svoje žene nasilen, ta pa ga je zabodla z nožem. Po dejanju se je poškodovani s svojim avtomobilom želel odpeljati v UKC Maribor, vendar je med vožnjo zaradi poškodbe umrl, zatem pa trčil v parkirano kombinirano vozilo. 

Policisti so zaradi suma, da je 31-letnica izvedla kaznivo dejanja uboja, ženski odvzeli prostost in odredili pridržanje. Na naslov bivanja so bili nemudoma poslani dodatni policisti, ki so nato kraj zavarovali. Na kraj sta prispela dežurna državna tožilka iz ODT v Mariboru in dežurni preiskovalni sodnik iz OS v Mariboru, ki je v nadaljevanju vodil ogled kraja kaznivega dejanja in za pokojnega odredil sodno obdukcijo. 

Letos že dvakrat obravnavan zaradi nasilja v družini

Policisti so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je bil pokojni letos dvakrat obravnavan za nasilje v družini. V obeh primerih mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju. Prvi ukrep je potekel v začetku maja, drugi pa je bil še veljaven. 

"V obeh primerih je Okrožno sodišče v Mariboru s sklepom policijski ukrep prepovedi približevanja potrdilo. V obeh primerih so policisti redno in v skladu z zakonodajo izvajali nadzor nad spoštovanjem izrečenega ukrepa prepovedi približevanja in nadlegovanja po komunikacijskih sredstvih. Nadzor so izvedli tudi na dan uboja, vendar pri tem kršitev niso zaznali," so sporočili s PU Maribor. Dodatno so ugotovili, da je "povzročitelj nasilja kljub še veljavnemu izrečenemu ukrepu, prebival z oškodovanko"

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 20:11 31.maj 2022.

    Zanimivo ,da je bila policija na naslovu še tisti dan ! Podobno kot pri vseh postopkih prepovedi približevanja . Kako lahko dokažejo ?

  • oneh 19:53 31.maj 2022.

    Večkratno nasilje, prepoved približevanja... Če pa še pogledaš kako je videti on in kako ona fotke v drugih medijih in vidiš kako je videti on in kako ona... če to ni zakoniti silobran, kaj potem to sploh je.

  • Luksi 17:46 31.maj 2022.

    Policija ni storila n8č, ampak njo bodo pa zaprli... narobe svet