Slovenija
21626 ogledov

Policija razkrila ozadje napada v Mariboru. Poznala sta se, a ...

aretacija aretiran lisice Shutterstock
V popoldanski izjavi za javnost so v Mariboru razkrili ozadje grozljive zločina v mestnem parku.

Življenje 20-letnice, ki jo je v mariborskem mestnem parku v noči na nedeljo napadel 22-letnik, je še naprej ogroženo, so popoldne v štajerski prestolnici potrdili policisti. 

Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Beno Meglič je med drugim povedal, da sta se osumljeni in žrtev poznala, a da nista bila par. Razlog za napad naj bi bilo ljubosumje. Že pred tem naj bi osumljenec skušal vlomiti v hišo mame napadenega dekleta v Šentilju. 

Sprehajalca slišala krike 

Meglič je pojasnil dogajanje v mestnem parku, ko je prišlo do poskusa umora ob zgradbi akvarija-terarija. 22-letnica je kričala, kar sta slišala mlajši moški in ženska, ki sta bila v tistem trenutku v parku. Da bi dokončal namero, sta sicer 22-letniku preprečila policista iz enote vodnikov službenih psov in konjenikov, ki sta se v tistem trenutku pripeljala v park. Ob akvariju sta opazila hudo poškodovano žensko in poklicala reševalno vozilo.

Za koga gre, policista nista vedela, osumljeni naj bi njene osebne predmete skril oziroma odvrgel. V bližini sta policista prijela napadalca, za katerega so danes potrdili, da se je vrnil na kraj dogodka. 

Ljubosumje

Kot poroča Večer, naj bi osumljeni svojo žrtev v park zvabil pod pretvezo, da ji bo izročil pisma. Policisti tega še niso potrdili, ozadje še vedno preiskujejo. Potrdili so le, da sta se napadalec in njegova žrtev poznala, a da nista bila par. Osumljeni naj bi sicer napad storil zaradi ljubosumja. Sorodnik žrtve je sicer za Večer povedal, da je 20-letnico zalezoval že od julija letos. 

Vlomil je tudi v hišo dekletove mame. Pred tem ga policija ni obravnavala za kazniva dejanja z elementi nasilja, so še povedali. 

22-letnika bodo še danes privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika mariborskega okrožnega sodišča. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj 15 let, za poskus umora se storilca lahko kaznuje enako kot za umor. 

Zloraba otrok Slovenija Slovenija Nova grozljiva podrobnost zločina v Mariboru nad 20-letnico Zloraba otrok Policija Slovenija Novo glede napada v Mariboru, ko je 22-letnik napadel dekle in jo hudo poškodoval

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 18:36 05.september 2022.

    Ubogo dekle! Če preživi bo imela travme do konca življenje in verjetno še iznekažen obraz.