Slovenija
18886 ogledov

Policija razkrila podrobnosti o hudi nesreči, ki je zjutraj vzela tri življenja

prometna nesreča Gančani sobotainfo.com
Znanih je več informacij o prometni nesreči, ki se je zgodila danes zjutraj na pomurski avtocesti.

Nekaj po 5.uri zjutraj se je na avtocesti med Gančani in Mursko Soboto zgodila huda prometna nesreča, v kateri je bil udeležen avtobus romunskih registrskih oznak s priklopnikom. V nesreči so življenje izgubili trije potniki, trije pa so utrpeli hude poškodbe.

Na tiskovni konferenci je Suzana Rauš s Policijske uprave Maribor podala več informacij glede nesreče. "Nekaj minut po peti uri zjutraj smo bili obveščeni o prometni nesreči na pomurski avtocesti. V nesreči je bil udeležen avtobus z romunskimi registrskimi oznakami in priklopnikom," je dejala.

Po dosedanjih ugotovitvah je nesrečo povzročil voznik avtobusa, ki je zapeljal desno izven vozišča. Avtobus se je nato prevrnil na bok v jarek.

Na avtobusu 29 oseb

Na avtobusu je bilo 29 oseb, med njimi je bilo 26 potnikov ter trije šoferji. Dve potnici in en potnik so na kraju nesreče podlegli poškodbam, trije pa so utrpeli hude poškodbe in bili prepeljani v bolnišnico. Trenutno naj bi bilo njihovo stanje stabilno.

prometna nesreča Gančani | Avtor: sobotainfo.com sobotainfo.com
Na kraju nesreče je tudi preiskovalna sodnica, ki je odredila izredni tehnični pregled avtobusa ter strokovni pregled šoferja. Trenutno obvestila še zbirajo. V času preiskave je bila zaprta tudi avtocesta, obvoz za vozila je bil urejen. Malo po deveti uri je bil promet sproščen po prehitevalnem pasu.

Za ostale potnike je poskrbel Dars, ki jih je odpeljal na njihov sedež. Narodnost potnikov še preverjajo, saj je bilo potrebno počakati na prihod prevajalca. Več informacij o starosti potnikov ter o cilju poti trenutno še nimajo.

Sneg PROMO Uporabno Previdno na ceste! Starost, pomoč, nega, starostnik Slovenija Osebna negovalka izkoriščala starostnike in jim kradla
Komentarjev 4
  • Idioti 00:21 05.februar 2023.

    KAKŠNE PODROBNOSTI JE PA RAZKRILA policija PISKARALO K.Ž. ? Za tale spis bi dobil v os. šoli rimsko 1 trikrat podčrtano , ker napisan tekst sploh ne paše pod naslovom !

  • zdrej 07:38 04.februar 2023.

    "...Suzana Rauš s Policijske uprave Maribor..." A vi na zurnalu to kaj preverite, preden zapišete ali objavite? Ali je to po tem: daleč od oči, daleč od srca. Pri nas je to samo 150 km. Oz naj napišem drugače Žabarki ...prikaži večrki pišete nepreverjene novice v žabariji.

  • Boris 16:46 03.februar 2023.

    "Joj, kako so slovenske ceste nevarne" ... bo rekla statistika ... za že tako kratek februar.