Slovenija
21 ogledov

Policija že na sledi

Policija naj bi že bila na sledi napadalcem, ki so hudo poškodovali aktivista Mi Žurnal24 main
"Imamo dobre sledi, kdo so napadalci," je glede sinočnjega napada v lokalu Open povedal direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar.

Glede na zbrane informacije in sledi, ki so ostale za desetimi zamaskiranimi moškimi, ki so sinoči vdrli na večer lezbične in gejevske literature, je policija optimistična. Prvi mož Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar zato že opozarja, da nasilnežem grozi visoka kazen, in sicer za kaznivi dejanji kršitev enakopravnosti in povzročitve lahke telesne poškodbe je predvidena kazen z zaporom do enega leta, za nasilništvo, če je storjeno v skupini, zapor do treh let, za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari pa kazen z zaporom do dveh let.

Vrečar je napovedal tudi strog nadzor na jutrišnji Paradi ponosa. "Policija obsoja vsakršno obliko tovrstnega nasilja in bo naredila vse, da preprečijo tovrstna dejanja oziroma odkrijejo storilce tovrstnih dejanj, da ti zanje odgovarjajo," pravi Vrečar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.