Slovenija
106 ogledov

Policijskemu sindikatu mahajo s tožbo

Policisti Nik Rovan
Družba Aktiva skupina je Policijski sindikat Slovenije (PPS) z grožnjo tožbe pozvala, naj nemudoma prekliče svoje izjave o tem, kako družba pretaka proračunska sredstva v off-shore podjetja. Sindikat odgovarja: Žal opravičila ne boste dočakali.

Iz odvetniške pisarne Luke Podjeda so na naslov sindikata pred dnevi prejeli pošto, da morajo v osmih dneh preklicati izjave, ki so bile na spletni strani sindikata objavljene 26. marca, povzeli pa so jih tudi nekateri slovenski mediji.

Policisti so namreč v javnem pismu Janezu Janši zapisali, da kot premier še vedno dopušča sivo ekonomijo v državi kot tudi prečrpavanje proračunskih sredstev na račune slovenskih podjetij z uradnimi sedeži v tujini.

Kot primer so v PPS navedli dve družbi iz skupine Aktiva, ki da sta v zadnjih treh letih iz državnega proračuna prejeli več kot 32 milijonov evrov denarja za dejavnost (čiščenje), za katero so sicer v javnem sektorju zaposleni uslužbenci v plačni skupini J. Sindikatu se zdi sporno, da je Aktiva Skupina v lasti na Cipru registrirane Activa Innovations Group Limited.

V sindikatu so zapisali, da dokler bo država dopuščala ropanje proračunskih sredstev prek off-shore družb, policisti in ostali zaposleni v policiji in MNZ ne bodo pristajali na nobene varčevalne ukrepe.

V Aktivi se čutijo užaljene in oškodovane

Po zapisu odvetnika Podjeda so družbe Aktive vse posle z državo dobile na javnih razpisih, sindikalisti pa da so izrekli neresnične izjave z namenom žaljive obdolžitve in povzročitve škode njegovi stranki. Zato je odvetnik v opominu pred tožbo zahteval javni preklic marčevske izjave.

A v PPS so danes zvečer sporočili, da so se v zapisu oprli zgolj na javno dostopne podatke Ajpesa in Supervizorja. "Zahtevi, s katero nas pozivate k objavi popravka, s katerim bi lahko mi potrdili, da ste vsa dela pridobili skladno s pravili javnega naročanja, žal ne moremo ugoditi, saj gre za nedokazano ter za nas tudi nepreverljivo dejstvo."

Komentarjev 4
  • privat 09:26 29.april 2012.

    ah kot da je policija boljša...če dobimo plače le 570€ na mesec ,policija nas kaznuje z 1000€ kazni ,odvzem vozniške in posledično odvzemom službe,..je zame le obična fašistična organizacija

  • graff 21:29 28.april 2012.

    Žal živimo, v najbolj skorumpirani in mafijski državi sredi Evrope in nekaj neverjetnega je, da se proti kriminalnim združbam v Gospodarski zbrornici, valilnici tajkunov in gospodarskega kriminala do obrtnopodjetniše zbornice, nakladačev iz ekonomske fakultete in zagovornikov iz kriminalnih odvetniških pisarn, ...prikaži več, sicer zaščitnic najhujših kriminalcev,bore samo še policisti, ki jih mafija vseh dvajset let samostojne Slovenije še ni uspela spraviti na kolena.Žalujoči: Pahor, Janša, Samo Milić Hribar, Bavčar, Šrot, Pavček,Zidar, Tovšak, Černigoj, Volk, Časar, Lovšin, Kordež, Valant innjihovi mali otroci poslanci in tajkunčki, ki so se v neverjetnihkoličinah razmnožili po vsej Sloveniji.

  • Fertel 22:25 27.april 2012.

    Mislim, da v tem primeru vidimo, kako daleč si barabe že upajo... noro... Taka država mora prospasti, nujno... mora jo vrag vzeti!