Slovenija
56 ogledov

Policijski sindikat: Na meji pričakujte zelo dolge čakalne dobe

mejni prehod Obrežje Saša Despot
Od sedmega aprila dalje bo uveden sistematični nadzor vseh potnikov na zunanjih mejah EU. Ob napovedi, da vodilni ne predvidevajo kadrovskih okrepitev na mejnih prehodih, pa se je oglasil tudi policijski sindikat.

V Policijskem sindikatu Slovenije so z javnim pismom opozorili, da bo sistematičen nadzor na meji od 7. aprila, glede na njihovo kadrovsko podhranjenost, nezadostno tehnično in varnostno opremljenost mejnih prehodov zagotovo povzročil zelo dolge čakalne dobe za prestop meje. Te bodo onemogočile hitro prehajanje lokalnega prebivalstva, poleg tega pa bodo povzročile tudi gospodarsko škodo.

Radivoj Uroševič, predsednik sindikata, v javnem dopisu tako izraža pričakovanje, da bi za nemoteno izvajanje nalog na podlagi nove evropske uredbe po oceni njihovega sindikata, na mejnih prehodih potrebovali vsaj 60 odstotkov več policistov. Poleg tega pa bi morali na vseh mejnih prehodih postaviti kontrolne kabine, urediti dovozne poti, vzpostaviti dodatne telekomunikacijske linije in zagotoviti dodatno varnostno opremo.

Ker so policisti zavezanik k spoštovanju zakonodaje in ker bo sindikat zahteval spoštovanje delavskih pravic, pa Policijski sindikat Slovenije sporoča, da so "slovenski policisti tudi sami žrtve birokratskih ovir", zato ne bodo sprejeli krivde za daljše čakalne dobe in druge, s tem povezane nevšečnosti.

Vsem državljanom policisti svetujejo, da se obrnejo na vlado ali evropsko komisijo.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:31 31.marec 2017.

    Točno tako,ne vem zakaj bi sploh šel v ustašland,zgubil tam nisem ničesar,za njihov morje se mi yebe,še bolj pa za pokvarjen narod tam preko Kolpe.Če pa bom šel v Bosno ali srbijo pa via Orbanland in to je to.

  • primoz.g 00:37 31.marec 2017.

    mene ne skrbi kako bom prešel JUŽNO mejo, če bom hotel v SRBIJO ni zime preko Hungary, niti na pamet pa mi ne pade da bi šel preko CRO meje, zakaj LE ? ko p aje vsepovsod za EU odprto, ...prikaži več le malo se je treba peljat.

  • Lavdan 22:22 30.marec 2017.

    Zakaj vedno na..be raja, ki ni nič kriva. Fantje dvignite rampe, pa naj vlada čuva meje.