Slovenija
88 ogledov

Policist: migrantom ribe delamaris, jaz kupujem le S-budget

Policist Boštjan Tacol
Policist predsednika vlade, ki je stavko označil za sramotno, sprašuje, ali ni sramotno, da so plače policistov tako nizke, da se mora odpovedovati malici, da čez leto napraska za rabljene smučke za sina.

Zoran Petrovič, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je na svojem Facebook profilu objavil odziv policista na izjave Mira Cerarja, da je stavka sramotna in neodgovorna. Zapis objavljamo v celoti. 

Spoštovani Predsednik vlade RS!

Sem policist Sebastjan Pelcl. Naši domovini služim od leta 1999 (če prištejem še leta kadetnice nosim uniformo 20 let!!!).Ob vaših izjavah v medijih, da policisti stavkamo "neodgovorno, nedostojno in sramotno" se na Vas obračam s čisto praktičnim primerom: 

Ali je normalno to, da policist ki dela za RS polnih 16 let (s kadetnico nosi uniformo 20 let) in si pri policijski plači ne more privoščiti da bi kupil sinu smučke. No čist osebna izkušnja je taka, da se pač odpovedujem malici, včasih tudi v 13 urnih službah da bi nekako do zime privarčeval da bi sinu kupil RABLJENE smučke za cca. 100€!!! To je za Vas normalno????

Migrantom se ob trenutni situaciji ponuja ribe "delamaris", "Eva" tune, "Gavrillović" narezke.... sam pa kupujem "S-budžet" nizko cenovno blagovno znamko da nekako preživem družino iz meseca v mesec! Gospod predsednik, iskreno vam povem, za sebe nisem kupil nobenih oblačil že vsaj 10 let, nosim pač stara in dotrajana kot v službi (za kar ste pa sigurno VI odgovorni).

Gospod predsednik vlade RS, ali je za vas normalno, da si policist, ki ne sme jemati podkupnine, ki ne sme stavkati, ki ne sme biti član nobene politične stranke, ki more biti na razpolago RS 24 ur na dan (ki je dolžan tudi v prostem času ukrepati v izjemnih primerih), ki na razpolago daje svoje življenje da obvaruje varnost državljanov RS in nasploh svoje domovine, zaslužiti biti REVEŽ???? Revež ki le stežka preživlja svojo družino???? Revež ki si v službi včasih niti malice na privošči???? ZA VAS JE TO NEODGOVORNO?, NEDOSTOJNO?, SRAMOTNO?

Ob trditvi, da policisti ne stavkajo v nobeni drugi državi EU bi se mogli vprašati ZAKAJ? Po vseh informacijah,so veliko bolj ceneni in posledično tudi plačani za svoje delo kot mi, dragi Predsednik vlade RS.

Za mene je sramotno, da kot pravnik podate tako izjavo! Kot pravnik bi morali vedeti, da so obljube in podpisani akti prejšnjih vlad za Vas obvezujoče, sedaj pa s prelaganjem odgovornosti sramotite naš časten poklic!

Še enkrat, Gospod predsednik, ali se vam ne zdi nemoralno, da se tujcem, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v RS dovoljuje vstop brez vsakršnih posledic za njih, med tem pa je policist v notranjosti dolžan ukrepati zopet DRŽAVLJANE RS, ki v naselju vozijo s hitrostjo 66km/h, za kar je predpisana globa 250€ in 3 kazenske točke.Kaj ni to neodgovorno, nedostojno in sramotno???

Preberite še: 

Komentarjev 59
  • Darko Gavric 10:50 22.november 2015.

    vsi policaji naj se z meje umaknejo ... potem vsi ki pljuvajo na internetu bodo pljuvali se samo bolj, kako se veselo gibajo migranti in se vse ostale probleme bodo vidli. Ampak dragi policaji, takrat se bote uprli najbolj, takrat ...prikaži več se bo vidlo kdo zdaj najbolj pomaga ko je situacija gusta. In ja,vojska zraven naj stpi pa da vidimo, kaj potem diplomant lahko brezdneva prakse naredi, sef in vi politiki skupaj.

  • secufin 09:39 20.november 2015.

    Če bi policisti opravljali svoje delo pošteno, bi jih podprl. Dokler pa bodo samo inkasanti in bodo po nepotrebnem maltretirali ljudi, pa jih ne morem podpreti. https://www.facebook.com/sebastjan.pelcl?hc_location=ufiin še ena od gospodovih skupnosti.....https://www.facebook.com/-ALKOHOL-JE-POVN-LJUBEZNI-K-GA-POPIJEM-MAM-VSE-RAD--351040351071/?ref=profile

  • kapibara 07:52 20.november 2015.

    Saj so gospod rekli: .. tile so prišli na oblast- primte se za denarnice..