Slovenija
642 ogledov

Policist zasluži 670 evrov neto

Policijski inšpektor
1/2
SPS
Po izračunu ministra Viranta policisti dobivajo več kot tisoč evrov plače, sindikalisti pa so nam poslali izpisek policista: brez dodatkov ter prevoza in malice dobi 671 evrov.

"Dokaz, da minister Virant ne govori resnice. Plačilna lista policista, iz katere jasno vidite, da ima neto plačo 670 evrov, z dodatki pa jih prejme 781," pravi Mitja Gregorc iz Policijskega sindikata Slovenije (PSS).

Kot dokaz so v sindikatu priložili izvod junijske plačilne liste enega od policistov, ki je uvrščen v 21. plačni razred. Plača (brez stroškov prevoza na delo in malice) z dodatki za nočno in izmensko delo, za dvojezičnost, delovno dobo in stalnost tako znaša 781 evrov. Kot smo poročali že včeraj, so v PSS ogorčeni nad izjavami ministra za notranje zadeve Gregorja Viranta, ki je dejal, da povprečna plača običajnega policista znaša 1.076 evrov (brez prevoza in malice).

Jezni so tudi v Sindikatu policistov Slovenije (SPS), kjer poudarjajo, da "ministrove plače" ne dosegajo niti inšpektorji. Ob tem prilagajo izvod junijske plačilne liste inšpektorja, uvrščenega v 29. plačilni razred. Skupaj z malico in prevoznimi stroški je prejel 946 evrov.

Odgovore ministrstva za notranje zadeve na vprašanja, na kakšni podlagi so izračunali povprečno plačo "običajnega" policista, kateri plačni razredi so zajeti in za katero obdobje točno velja podatek, še pričakujemo. Obljubili so nam, da bodo obširna pojasnila pripravili jutri. Ministra smo vprašali tudi, kako komentira navedbe sindikata, ki so njegove izračune označili za zavajanje.

Komentarjev 47
  • privat 09:48 13.september 2013.

    podpišem...naj probajo delati drugje pod temi pogoji in sto plačo!! Naj raje raziščejo primere provizij v gradbeništvu...ne pa da izvajajo teror nad malimi ljudmi!

  • Denis Has 14:46 19.julij 2013.

    policaji so pokvarjene kradlive barabe, ne rabimo jih!

  • Denis Has 14:40 19.julij 2013.

    Glede na situacijo v Sloveniji za katero so pretežno krivi prav Slovenski policisti glede proračuna države , bi jim bilo potrebno odvzeti vse dodatke za katere se lažno izdajajo da jih koristijo , ker enostavno ne delajo in brez razloga ...prikaži več klestijo slovenski proračun na podlagi zakonodaje. Da ne omenjam njihovega hlajenja v klimatiziranih prostorih in podobno uživanje. Pa da smo si na jasnem in da vemo prav vsi , da so krivci za davčne dolgove in luknje v Državnem Proračunu prav Policisti - in to posledično z izročanjem kazni in prevelikim številom zaposlenih na dejanskih manjših Policijskih Postajah in to z število od 25 do 30 zaposlenimi ko bi jih zadovoljevalo od 5 do 10 policistov. To je resna tematika glede zaposlitve policistov in njihovih prihodkov.Lep pozdrav!