Slovenija
38 ogledov

"Policista gasilcu nista odrekla pomoči"

POŽAR, mIRNA PEČ
1/6
Žurnal24 main
V sredo popoldne se je v Mirni Peči vžgal delovni stroj. Pri gašenju požara je bil ranjen gasilec, ki naj bi mu policist odrekel pomoč. Na policiji pojasnjujejo, da sta policista ravnala pravilno.

"Policista sta gasilcu svetovala, naj sede v službeno vozilo policije in o tem obvestila Operativno komunikacijski center, ki je na kraj takoj napotil reševalno vozilo," so nam pojasnili na policijski upravi Novo mesto. "Ob informaciji o poškodovani osebi je bilo na kraj takoj napoteno reševalno vozilo, policista pa zaradi nujnih nalog kraja dogodka zaradi prevoza lažje poškodovane osebe nista mogla zapustiti,"  še dodajajo. Ker je požar izbruhnil na cesti, sta morala policista v prvi vrsti poskrbeti, da ne bi kdo prišel v bližino, ker je obstajala nevarnost eksplozije.

Nesreča se je pripetila v sredo nekaj minut pred 16. uro, ko se je v Mirni Peči vžgal delovni stroj. Na pomoč so takoj priskočili gasilci Prostovoljnih društev Mirna Peč in Jablan ter gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto (GRC NM).

Fotografije gorečega vozila si oglejte v GALERIJI.

Kot je za zurnal24.si povedal poveljnik GRC NM Janez Miklič se je, potem ko so gasilci ogenj že pogasili, pri prestrezanju nafte spet vnelo in pri tem je gasilec GRC NM utrpel opekline roke.

Gasilci so pri tem za pomoč prosili tudi policiste, ki bi poškodovanega gasilca lahko prepeljali v bolnišnico, a so pomoč gasilcu odklonili, pravi Miklič.

"Ko se je gasilec opekel, ga je bilo treba odpeljati v bolnišnico. Policist, ki je bil na kraju dogodka, je sicer rekel, da ni nobenega problema, da gasilca odpelje na zdravljenje, ampak je nato dobil iz UKC napotek, naj počakajo na reševalno vozilo in naj ga ne pelje v bolnišnico,"
je dejal Miklič in dodal, da gasilcu ni nič hudega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.