Slovenija
6 ogledov

Policista ravnala zakonito

36-letni povzročitelj nesreče se še vedno zdravi v celjski bolnišnici, a po bese Žurnal24 main
Celjska policista, ki sta le uro in pol pred tragično ponedeljkovo nesrečo v Celju ustavila povzročitelja in ga brez alkotesta spustila naprej, sta ravnala v skladu z zakonom, je pokazal izredni nadzor.

Celjska policista sta le uro in pol pred smrtno nesrečo na Kidričevi cesti, ki jo je povzročil 36-letni voznik, istega moškega obravnavala zaradi lažje prometne nesreče, saj se je zaletel v drug avtomobil.

Na celjski policijski upravi so zato uvedli izredni nadzor, ali sta ravnala prav, ker moškega nista preizkusila z alkotestom.

Nadzor je po besedah direktorja Policijske uprave Celje Karla Turka pokazal, da sta ravnala v skladu s standardi in zakonito, vprašanje, ali je bil voznik vinjen, pa ostaja odprto. Niti ženska, v katero se je zaletel, namreč ni prepričana, ali je bil vinjen ali ne.

Policija zato poziva edinega očividca te prometne nesreče, naj se jim znova javi in pove, ali se je njemu zdel 36-letnik vinjen.

Vprašanje vinjenosti se je namreč pojavilo, ker naj bi imel po sicer za zdaj še neuradnih podatkih 36-letnik v času druge prometne nesreče, v kateri je ubil 47-letno žensko, v krvi precej alkohola. A kot so povedali na policiji, se ljudem, ki redno pijejo, navzven ne pozna niti, če imajo v krvi 1,5 promila alkohola.

Uradni rezultati alkotesta bodo znani čez 14 dni, so povedali na celjski policiji.

S tem pa nadzora nad celjskima policistoma še ni konec. Na Generalni policijski upravi so napovedali, da bodo tudi oni opravili svoj nadzor.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.