Slovenija
22 ogledov

Policiste na avtobuse

Nadzor policije Saša Despot
Okrožnica policistom, naj zmanjšajo porabo goriva in se vozijo z avtobusom.


Policijske postaje so dobile depešo, v kateri jih direktor PU Ljubljana Stanislav Vrečar poziva k zmanjšani porabi goriva in drugih materialnih sredstev. "Pozivamo vse operativne enote na skrajno racionalno uporabo službenih vozil in varčevanje pri porabi goriva," je zapisano v okrožnici, v kateri predstojnikom nalaga dnevno spremljanje prevoženih kilometrov in sprotno odreagiranje ob zaznanih odstopanjih. Ob tem policiste opozarja na možnost uporabe mestnega avtobusa.

Pri funkcionarjih ne varčujejo

"Policijsko delo je specifika, na kar v sindikatu ves čas opozarjamo," o ukrepih pravi Monika Golob iz Sindikata policistov Slovenije. "Pisarna policistov je vendarle teren." V sindikatu ocenjujejo, da bi se dalo zracionalizirati službena vozila in prevoze s službenimi vozili funkcionarjev in vodij. "O tem direktor, ki je podpisal okrožnico, lahko razmisli," dodaja Golobova, sicer se bodo varnostne razmere vedno bolj krhale. "Ukinjanje dežurnih, premalo policistov na terenu, težave z gorivom, slaba in iztrošena vozila. Vse to bo privedlo do večjega reakcijskega časa oziroma neodzivnosti policije."

Komentarjev 7
  • karel 11:20 22.avgust 2013.

    ma spet tile Petrovičevi sindikalci, kaj spet pripravljajo teren za kaj, nja gre eden od novinarjev na Vodnikovo pogledat, tradicionalno je d apolicjai itak ne znajo špaarat opreme, glavno, d a gre vse v plače mar ne, povečani obsegi del ...prikaži več ain tako naprejtudi v ostalih službha na sže terajo na mestni avtrobus, dajejo nam Urbane in tako naprejnašli ste spet v nebo vpijoč primer in hopla me zanima kaj bo sledilo

  • dragec 08:01 22.avgust 2013.

    ENAKO VELJA TUDI ZA VOJSKO

  • dragec 08:00 22.avgust 2013.

    OBSTAJA ŠE VLAK, A NE????