Slovenija
0 ogledov

Policisti bodo spet delali

policija stavka Nino Verdnik
Policisti so zakopali bojno sekiro z državo in ne stavkajo več.

Policijski sindikat Slovenije in minister za notranje zadeve Gregor Virant sta parafirala sporazum, ki ga morajo zdaj v ponedeljek odobriti še vlada in organi sindikata.

Predvidoma v torek bo zapečaten s podpisom. "Stavka je trajala od januarja in pomembno je, da se bo v torek končala. Imeli bomo socialni mir v hiši," poudarja Virant.

1,8 milijona za nagrade

Šef sindikata Radivoj Uroševič zagotavlja, da do torka, dokler stavkovni sporazum  ne bo podpisan, policisti ne bodo stavke zaostrovali. Prav tako so zamrznjene stavkovne aktivnosti na mejnih prehodih, kjer zato konec tedna gneče ni pričakovati. 1,8 milijona evrov na leto bo država predvidoma dodatno zagotovila za to, da bo policiste nagradila za povečan obseg dela.

"Danes smo se približali  osnovnim stavkovnim zahtevam, kar je bil glavni namen naših zahtev – da se zagotovi stabilnost pri kadru v policiji in tudi ustrezno vrednotenje opravljenega dela, glede na to da so določene enote kadrovsko podhranjene," je dejal Uroševič.

 
Komentarjev 1
  • ennanova 15:39 26.julij 2013.

    Ljudstvo ne razmišljaNe razmišlja, ker raje čaka, jamra in stoka, se pritožuje, ima mnenja o čemerkoli, se zadeva s klišeji iz popularne kulture in kajpak navija za svoje.Ko človek posluša komentatorje, politike, zlasti vodjo slovenske diplomacije, in medijske ...prikaži več ljudi, ki modrujejo o političnem prostoru v Sloveniji, novih političnih strankah in pobudah, apatiji ljudstva, …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1096-ljudstvo-ne-razmislja