Slovenija
6743 ogledov

Policisti: "Človek, nisi normalen!"

Dirkanje po avtocesti PU Kranj
Tja, kamor drviš z 250 na števcu (slika krste) ni vrste, uporabljaj javni prevoz ali ostani doma, so kranjski policisti zapisali na facebooku.

Najhujša kršitelja omejitve hitrosti sta bila včeraj voznik osebnega avtomobila z 197 km/h in motorist s kar 250 km/h.

"V obeh primerih gre za hitrosti, ki jih voznik ni sposoben obvladati, če do česa pride. Tudi sicer tak voznik volan ali krmilo bolj kot ne samo drži in ne dela nič drugega kot »samo« vozi naravnost in mimo drugih soudeležencev, ki so lahko vse potencialne žrtve takega norenja. Verjamemo, da nihče od teh prehitrih voznikov tudi ni razmišljal, da na avtocesti občasno zaidejo tudi živali in v takem primeru to ne bo usodno samo za žival ampak tudi zanje. In samo upamo lahko, da se v nesreči ne znajdejo še drugi povsem »nedolžni« udeleženci," so zapisali policisti. 

"Prosimo, izogibajte se takim dejanjem in upoštevajte, da je voznik tisti, ki najbolj vpliva na varnost v prometu in tisti faktor, ki tudi nosi največjo mero tveganja. Kdor tega ne razume, naj uporablja javni prevoz," so še dodali. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • johnny4 09:02 15.maj 2020.

    fake news, tale ni šel nikol 250 pa da je zvozil tole in to v taki turistični drži ... naj dajo raj aparature umert ker očitno ZLO lažejo v njhiovo korist

  • ode 08:36 15.maj 2020.

    Prometne zakone pišejo tisti, ki sami vozijo hude avte, zato je kazen za prekoračitev na AC za 60 km/h ali več - do neskončno, enaka, to je, 600 eur in 9k. točk. Kazni bi morale naraščati eksponentno, brez zg. omejitve ...prikaži več + 10% vrednosti enakega, novega avtomobila.

  • Snežinko 12:12 14.maj 2020.

    No, absolutno ne podpiram divjakov in divjanja, ni pa res tisti del članka, kjer piše, da voznik pri tej hitrosti ne obvlada vozila. Ni za posploševat, obstajajo ljudje (ne rečem, da je bil to ravno ta voznik), ki svoje vozilo ...prikaži večo obvladajo pri hitrostih, ki so konkretno večje od 250 na uro. Preverjeno - sicer na dirkališču, ampak vseeno - tip, ki me je vozil hudo prekleto obvlada svoje vozilo pri 300+ na uro.