Slovenija
6009 ogledov

Policisti delili plačilne naloge

avtocesta Žurnal24 main
Vožnja po odstavnem pasu. Ne gre za osamljene primere.

Ob velikih zastojih na avtocestnem odseku med Postojno in Vrhniko ob koncu tedna, ko je bila kolona vozil dolga tudi do 20 kilometrov, je bila na tem odseku policijska patrulja. Naloga policistov je bila predvsem preventivno delovanje in preprečevanje prehitevanja po desni in po odstavnem pasu, saj ugotavljajo, da se to ob zastojih pogosto dogaja.

Policisti so ugotovili, da vozniki ne upoštevajo pravil razvrščanja ob zastojih na avtocesti in da velikokrat prehitevajo tudi po odstavnem pasu, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Voznikom, ki so kršili te predpise, so policisti v petek izdali 21 plačilnih nalogov, največ zaradi vožnje po odstavnem pasu, za kar zakon predvideva 300 evrov kazni.

Rdeča luč na semaforju Slovenija Zaradi prometne nesreče vpoklicali posebno enoto

Na koprski policijski upravi ob tem opozarjajo, da mora biti vedno, ko pride do zastoja, med kolonama vozil na prehitevalnem in voznem pasu dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil, ki so opremljena z modro ali rumeno lučjo, torej reševalcev, gasilcev, policije, izvajalcev rednega vzdrževanja in inšpekcijskih služb.

Vozila na voznem pasu se morajo razvrstiti na desno stran do robne črte, vozila na prehitevalnem pasu pa na skrajno levo stran do robne črte. S tem ob zastoju na avtocesti omogočijo reševalnim vozilom hitrejši dostop do ponesrečencev ter tako povečajo možnost preživetja udeleženim v prometni nesreči tudi do 40 odstotkov.

Zaradi vračanja tujcev proti notranjosti države je bil v petek močno povečan promet z zastoji tudi na vzporedni magistralni cesti.

prehitra vožnja Slovenija Na pomurski avtocesti vozil 121 km nad omejitvijo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Skippy 07:19 06.september 2017.

    Večina se jih samo pelje do izvoza. Torej naj 1 uro čakajo, da zapustijo nekaj, kar je možno takoj zapustiti?

  • dusan72 03:31 06.september 2017.

    Res lepo, da tudi policija kdaj kaj "deli", ne pa samo računa. Takšni, ki se švercajo po dostavnih in drugih pasovih (recimo skrajni desni na Celovški za BUS in Taxi) si pa sploh mislim, da si zaslužijo VELIKOOOO nagrado in ...prikaži več čem več točk za "iznajdljivost". Ker ostali vozniki so pa tako ali tako budale in čakajo v koloni, ne?

  • evelux 20:35 05.september 2017.

    Pravilno 10 točk