Slovenija > Črna kronika
2787 ogledov

Zaradi prometne nesreče vpoklicali posebno enoto

Rdeča luč na semaforju
Pred bolnišnico so se razmere zaostrovale.

V nedeljo zvečer so prometni policisti v Novem mestu peljali za osebnim avtomobilom, ki ni ustavljal pred rdečo lučjo semaforja, nato pa ni upošteval modre luči in sirene ter ni hotel ustaviti. Na šmihelskem mostu mu je zmanjkalo prostora, ker so na rdeči luči stala druga vozila. 

Voznik se je hotel očitno ogniti policijskemu vozilu in pobegniti. Pri manevriranju je trčil v zadnji del službenega vozila prometnih policistov. 

V trku je bil 46-letni Novomeščan lažje poškodovan, zato so ga odpeljali v bolnišnico. Pred bolnišnico se je začelo zbirati več znancev poškodovanega voznika. Ker je vse kazalo na kršitev javnega reda in miru, je operativno-komunikacijski center tja napotil več policistov, med njimi tudi policiste posebne policijske enote. Čez približno uro se je situacija umirila, občane pa so policisti napotili domov. 

42-letnega moškega so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in cestnoprometnih prekrškov, ima veljavno vozniško dovoljenje in veljavno registriran avtomobil. Prisotnosti alkohola pri vozniku niso ugotovili. Policisti so odvzeli registrske tablice vozila, ki je bilo zaradi trka nevozno. 

Policisti bodo vozniku zaradi več prometnih prekrškov napisali plačilni nalog, nadaljujejo pa tudi z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. 

Komentarjev 3
  • wolf.ata 16:39 28.avgust 2017.

    spet Cigani-Romi (pravilno napisano zaporedje,nimam nič proti njim,če so civilizirani),ampak,če bi se Slovenci-Civili,kot nam oni pravijo takole zbrali okoli mesta prometne nesreče,bi nas takoj aretirali,saj posegaš v postopek policije-policista na terenu,samo z njimi delajo v rokavicah,na naš račun si lahko ...prikaži več najamejo odvetnika in to Čeferine itd.,ja smo že v manjšini staroselci,smo ogroženi,kam greš tam jodlajo v nam nerazumljivem jeziku,šipci,bosanci,hrvati,srbi,sedaj še vsi migranti....

  • Lavdan 15:22 28.avgust 2017.

    Pri takih lovih po cesti gre samo za prestiž, kdo bo koga. Slika ko pelje skozi rdečo bi bila dovolj za debelo položnico. Tako pa ogrožajo sebe in druge nič krive udeležence. Kazni ne bo nikdar plačal, ker nima dohodkov oz. zaposlitve.

  • Avatar Leon
    Leon 15:06 28.avgust 2017.

    Zakaj ne napišete ,da gre za člana romske skupnosti ,ki že dlje časa krši prometne predpise ,vendar ga policija vedno v rokavicah obravnava ! Kaj meni ministrica ob takšnih primerih zapostavljanja državljanov ,ki ne sodimo v kategorijo Romov ?