Slovenija
3267 ogledov

Policisti, ki so popivali z mladoletnico, dokončno odpuščeni

Policijski avto Anže Petkovšek
Njihova dejanja mladoletnica posnela in objavila

Kranjski policisti, ki so julija lani med nočno izmeno v svojem vozilu prevažali mladoletnico, z njo popivali in ji med drugim nekaj časa tudi prepustili volan policijskega vozila, so zdaj dokončno odpuščeni, poroča Dnevnik. Odpuščeni policisti se zdaj lahko pritožijo samo še na sodišče.

Policija Slovenija Kranj: Mladoletnica za volanom policijskega avta, sopotniki pa pijani policisti

Odpoved je dokončna

Pobudnik spornega početja naj bi bil 20-letni kandidat za policista, vse skupaj je odobril vodja 28-letni patrulje, strinjal pa se je najstarejši 33-letni policist. Da so izredne odpovedi delovnega razmerja dokončne, je po poročanju Dnevnika potrdila tudi vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja.

Delo so jim prepovedali že avgusta

Omenjenim policistom so sicer pogodbo o zaposlitvi odpovedali že lani avgusta, vendar so takrat še bili delavci policije, saj postopki zaradi možnosti podaje pritožbe še niso bili zaključeni. Po pojasnilih Policijske uprave Kranj je takrat zanje bila aktivna prepoved opravljanja dela.

Policija Epilog Slovenija To se je zgodilo s pijanimi policisti in mladoletnico za volanom

Mladoletnica dogajanje posnela

Sporno julijsko dogajanje so začeli preiskovati, ko je neki policist kranjski policijski upravi posredoval posnetke, ki jih je mladoletno deklo objavilo na družbenih omrežjih. Preiskava dogajanja v nočni policijski patrulji je med drugim razkrila tudi malomarnost policistov pri pisanju poročila o opravljenih postopkih tiste noči.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 5
  • ode 18:04 03.januar 2019.

    Vemo, da vsak ceh, med drugimi tudi policijski, ščiti svoje člane in skrbi, da pizdarije ostanejo pod njihovo streho. To ekipo so že morali razkrinkati, ker se je pichka hvalila okoli in je vse skupaj prišlo v javnost. Kaj vse ...prikaži več so ga že prej kvačkali in ga še vedno kvačkajo na tej pp in tudi na drugih, žal ne bomo nikoli izvedeli.

  • Avatar Leon
    Leon 14:40 03.januar 2019.

    Kaznovani so samo tisti,katerim so bile dokazane kršitve ! Ali gre za vrh ledene gore ?