Slovenija
26 ogledov

Policisti letos dobili le rokavice

ebola, UKC, pripravljenost S. H. H.
Policisti opremljeni v primeru izbruha nalezljivih bolezni? Zaščitne maske z vezirjem za zaščito oči in obraza še čakajo v skladišču.

Včeraj so z ministrstva za notranje zadeve sporočili, da so svojim enotam, predvsem policistom, razdelili zaščitno opremo, ki bi jo lahko uporabili ob pojavu ebole. Pojasnili so še, da sproti ugotavljajo ustreznost in količino zaščitne opreme.

Dejansko pa so policistom letos razdelili le zaščitne rokavice (244.500 kosov). Lani in predlani pa so jim razdelili še zaščitna oblačila (kombinezone s kapuco za enkratno uporabo), zaščito obuval ter respiratorje za zaščito dihal, ki so namenjeni enkratni uporabi. Vse našteto imajo na zalogi še v centralnem skladišču, kjer imajo shranjene tudi zaščitne maske z vezirjem za zaščito oči in obraza.

"Največ opreme je bilo razdeljeno največjim policijskim upravam zaradi večjega števila operativnih policistov kot tudi postopkov in s tem večjega tveganja za potencialne okužbe," so še pojasnili na ministrstvu.

Ebola del prve pomoči

Napovedali so tudi, da bodo obnovili redna usposabljanja zaposlenih za primere ravnanja ob nevarnih nalezljivih boleznih.

Ta usposabljanja so zajeta v usposabljanju policistov iz prve pomoči. "Glede na dosedanje pogovore v medresorskem usklajevanju pa bodo nadaljnja usposabljanja še posebej usmerjena na pravilno in varno uporabo osebne varovalne opreme v povezavi z dogovorjenimi postopki ob sumu na ebola virusno bolezen," so še pojasnili.

Komentarjev 1
  • maresem 18:49 28.oktober 2014.

    Kot vse v SLO..... Poden od podna.