Slovenija
26 ogledov

Policisti napovedali referendum

Zoran Petrovič Gregor Katič
Sindikat policistov Slovenije nasprotuje interventnemu zakonu. Napovedali so začetek zbiranja podpisov za referendum, s čimer bi ustavili izvajanje zakona.

Na svoji spletni strani je Sindikat policistov Slovenije (SPS) zapisal, da predstavniki parlamentarnih strank in vlade niso želeli prisluhniti njihovim rešitvam k bolj enakomerni razdelitvi bremena med javne uslužbence, zato so javno izrazili namero, da takoj po sprejetju interventnega zakona pristopijo k zbiranju podpisov za začetek referendumskega postopka, s čimer bi izvajanje zakona prestavili na čas po 1. januarju 2012, s tem pa se bodo napredovanja za javne uslužbence zaćela samodejno izvajati, saj veljavni interventni zakon velja le do 31. 12. 2011.

Najprej morajo zbrati 2500 podpisov, kolikor jih je v DZ treba vložiti v sedmih dneh od sprejetja zakona. Nato lahko začnejo zbirati glasove za podporo razpisa referenduma. "Upam pa, da se bo našel pameten kompromis, ker to, kar zdajle počnejo, ni nikakršen socialni dialog," nam je povedal Zoran Petrovič, predsednik SPS. Pravi, da bodo članom predstavili vse pluse in minuse, ti pa se bodo odločili po svoji volji. Presenetilo ga je, "da se nadaljuje stara praksa, kajti pogovarjati se z le enim delom sindikatov se mi zdi povsem nekorektno". Želi si, da bi bil dialog oziroma dogovarjanje bolj korektno, ne pa pred socialne partnerje postaviti predloga in napovedati, da bodo v primeru nesprejema sledili še radikalnejši ukrepi.

"Za 650 evrov delajo petke in svetke"

Poudarja še: "Že iz tega, kar je videti, je jasno, da s 30. junijem očitno ne bo konec ukrepov in posegov v plače. Treba bo reševati vzroke in dosledno porazdeliti breme krize, ker trenutno to pade na najbolj slabo plačane javne uslužbence in upokojence." Za "občutek": policist začetnik dobi okoli 600, 650 evrov plače (dodatke dobivajo npr. za nočno ali izmensko delo). "Za ta denar delaš petek in svetek. Problem so prevozni stroški, ker so jih začeli obravnavati na neživljenjski način in niti realnih stroškov več ne pokrijejo," v zvezi s tem še pravi Petrovič.

Komentarjev 19
  • privat 12:15 24.december 2011.

    kako pa mi živimo ??drugače kot bogovi policaji?? Je pa to kriminal in naj policija sama red naredi... naj pohapsi te bandite ,ki sprejemajo take zakone!! mi pa jih bomo tko al tko podprli...samo da je pravica!

  • privat 12:11 24.december 2011.

    elite bojo zdaj še bolj uživale...glede razpada takega sistema pa...imeli ste pravico ne volit in temelji za to bi bili narejeni...Za to životarjenje pa vemo kdo so krivci ...debilen narod!!

  • kredn 19:29 23.december 2011.

    @graff zdaj mi pa povej kaj od tega ni res?moje strokovne reference so trenutno fakulteta za strojništvo in preko študentskega sem delal, ker pač vsak eur prav pride pri petih različnih delodajalcih in so bili vsi z mana zelo ...prikaži več zadovoljnidrugače je treba vse direktorje ki so kako firmo zajebal dat v arest in mu pobrat premoženje, in javni uslužbenci se nimajo kaj bunit ker jih je že itak min 25% preveč in če jim kdo hoče kaj naredit kr protestirajo in obljubljajo referendume